Therese Johaugs livlige ord skaper forvirring

Etter å ha gått glipp av OL i Pyeongchang 2018 på grunn av dopingforbudet, tar Therese Johaug stor revansj i Beijing-OL.

Torsdag sikret hun seg sitt fjerde OL-gull i karrieren ved å vinne 10 km klassisk etter en thriller mot finske Kerttu Niskanen.

De to fulgte hverandre gjennom hele løpet og til slutt var seiersmarginen kun 0,4 sekunder til Johaugs fordel.

– Til slutt var de to av mine verste minutter i karrieren, spesielt da hun kom på rømmen og tiden begynte å renne ut. Det er vanskelig å bedømme når du er der. Jeg visste at han gikk sterkt og hadde elleve sekunder på meg i løypa, sier Johaug.

Nordmannen eksploderte i et vilt seiersbrøl på målstreken etter Niskanen-målstreken og jublet for fullt.

– Hei! Å, fyfan, ropte han, for det andre VG.

Den merkelige opptredenen til Therese Johaug

Så skyndte han seg til en av de norske vollene som spurte:

– Er dette det siste løpet du har?

Johaug svarte da:

– Ja, det er det siste løpet jeg gjør.

Resultatet skapte mye forvirring i Norge da vi har en stafett foran oss på lørdag og også en tremilsstafett neste helg fra Johaug.

– Jeg er veldig forvirret. De er som et stort spørsmålstegn, sier Martin Johnsrud Sundby på Discoverys norske sending.

Johaugs svar

Nordmenn kan imidlertid puste lettet ut. Når SportExpressen møter den nye gullmedaljen, ler han, forklarer at det hele var en spøk.

– Det var bastionen min som førte ham opp. Det var en spøk. Han sa: «det var det siste løpet du gjorde» og så sa jeg bare: «ja, det er det siste løpet». Men det er ikke det siste løpet, sier han.

Gull var Johaugs andre individuelle i disse OL, etter å ha vunnet skiathlon ved starten av lekene. Målet var ett gull, to var utrolig, sier Johaug.

Spesielt med tanke på at han gikk glipp av OL i 2018 på grunn av dopingforbud. På neste pressekonferanse dukket dopingspørsmålet opp.

– Jeg og alle rundt meg vet hva som har skjedd. De kan si hva de vil, jeg bryr meg ikke. Jeg har vært borte i to år og har trent og kjempet så hardt for å få disse medaljene, sier hun.

Hør Ebba Anderssons løfte før stafetten

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.