Håndball: Norge til VM-finale etter sjokkerende ekstraomganger – Reistad, kampens store helt

Det var stor dramatikk da Norge kom til den femte finalen av de syv siste verdensmesterskapene. Avgjørelsen kom i kampens absolutte sluttfase da Henny Reistad spratt opp og fyrte ballen i mål.

VAR-dommerne sjekket før de delte ut målene og den elleville gleden til nordmennene eksploderte da de danske spillerne forlot banen med tårer i øynene.

– Det er så imponerende å ha den mentaliteten og fysikken han har. Å levere i det 70. minutt, virker som det er det femte minuttet for henne, sier Camilla Herrem om 24-åringen Reistads satsing på SVT Sport.

– Det er virkelig imponerende å være så ung og ta dette ansvaret. Det er første klasse.

Dårlig dansk skade

Norge vant semifinalen 29-28.

– Det gjør veldig vondt, vi gjør mange ting bra, sier Simone Petersen fra Danmark til SVT Sport.

Det ble også et dobbelt tap for Danmark. I starten av andre omgang pådro Katharine Heindahl seg en alvorlig skade etter at en spiller falt på beinet hennes. Linebackeren ble liggende i målsonen og gråt da hun ble båret av banen.

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

Se på den skadde dansken – gråtende mens den blir båret Foto: Viaplay

Danmark dominerte i en første omgang der nordmennene knapt var til å kjenne igjen. Men 14-9-ledelsen til pause ble redusert i andre omgang og med ti minutter igjen var ledelsen kun én ball.

Lagene sto likt og med 50 sekunder igjen tok Norge ledelsen for første gang i kampen og publikum reiste seg for å støtte danskene i avslutningen.

Et hjørnespark med fire sekunder igjen resulterte i to minutter og en straffe, og Kristina Jörgensen ble reddet da hun utlignet til 23-23 og tok kampen til overtid.

Til slutt ble det norsk seier etter den store dominansen til Reistad, som scoret alle seks Norges mål på ekstraomgangene. Totalt ble det 15 helsuksesser for den norske stjernen.

Nå venter Frankrike finalen, søndag klokken 19.