Han byttet sin lange utenlandsjobb med sin opprinnelige Alytus – det er ikke dårlig når du kjenner en enkel regel

«Å jobbe i utlandet er gode penger, men det vil aldri være viktigere enn familie. Jeg vil ikke føle en ekte forbindelse med avkommet mitt på avstand, jeg vil ikke lære det ene eller det andre, jeg vil ikke se ekte lykke i livet.» sier hun.Linas Tumasonis fra Alytus, som har opparbeidet drøyt 14 års arbeidserfaring i utlandet, men endelig har bestemt seg for å fortsette karrieren i hjembyen. En mann som endret sin høytlønnede jobb i utlandet til å bo i Alytus påpeker frimodig at det er mulig å bo og jobbe med verdighet hvor som helst, bare følg en enkel regel.

Født og oppvokst i Alytus, måtte 45 år gamle Linas jobbe i 4 forskjellige land. Han tilbrakte 5 år i Norge og Sverige og mer enn 2 år i Tsjekkia og Tyskland. Han bruker nå ferdighetene sine som installatør i hjembyen Glassbee, som designer, produserer og monterer vinduer, dører, fasader, vinterhager og andre aluminiums- og plastprodukter.

«Jeg er ikke den som kan skryte av å ha gjort det bra, men jeg har gjennomført tømrerkurs på arbeidsmarkedsutdanningssenteret og klaget aldri på arbeidsviljen. Nå jobber jeg som installatør og liker det. Den jobben. Jeg hadde i alle fall ikke store problemer med å jobbe i utlandet, fordi jeg er allsidig og ikke er redd for jobben, jeg kan drive med muring, betong og annet. Jeg har bygget mer enn ett hus, smiler han.

Hjembyen har lokket til å komme tilbake for enkelhets skyld

Ifølge en mann som har jobbet i ekstremt store byer, som den norske hovedstaden Oslo, og mye mindre enn Alytus, har store byer aldri vært en attraksjon. Han påpeker at den ekstremt komfortable og rolige infrastrukturen i hjembyen hans bidro til beslutningen om å prøve å glemme å jobbe i utlandet i hvert fall en stund.

«Jeg forstår at man kan få bedre jobbtilbud i storbyer, men jeg forestilte meg ikke i byer som Vilnius eller Kaunas etter å ha sett mange europeiske storbyer. Derfor, etter å ha snakket med sjefen for det nåværende selskapet Glassbee og fått gode betingelser , jeg nølte ikke og aksepterte umiddelbart tilbudet.

Jeg vil si at ting ikke manglet mens man jobbet i utlandet. Å returnere til Alytus har alltid tiltrukket byen med sine tjenester. Her er de korte avstandene, innbydende fordi alt er like for hånden. Det er all nødvendig infrastruktur, mye mindre støy, distraksjon, mye grønnere.

Vel, selvfølgelig, den viktigste vektleggingen er familie. Jeg har kone og barn som ennå ikke er voksne. Jeg tror det er mye bedre for dem å vokse opp når pappa er i nærheten. Ja, moderne teknologier gjør kommunikasjonen veldig enkel, men kan de endre kontakten i sanntid? «Han sier.

Ikke verst, det er bare feil tilnærming

Ifølge Lin var det ikke noe arbeid som fikk ham til å føle seg utenfor, fremmedgjort eller malplassert mens han jobbet. Og det spiller ingen rolle i det hele tatt om du er i hjemlandet Litauen eller i utlandet.

Etter å ha fått mye arbeidserfaring i utlandet, forsto hun en av de viktigste reglene: hvor godt du lever avhenger ikke bare av hvor du jobber. Det er veldig viktig hvor mye du ønsker å jobbe hardt for å forbedre og lære.

«Det er fullt forståelig at i land som Norge eller Sverige er lønningene mange ganger høyere enn i Litauen og det kommer vi ikke til å endre på med det første. Men det er muligheter for å jobbe og tjene godt i Litauen også.

Det er ingen hemmelighet at jeg ble fristet av fremmede land til å tjene mer, men etter å ha bodd der og endelig prøvd meg igjen i Litauen, innså jeg at uansett hvor du er, avhenger alt av din personlige tilnærming til arbeid, lyst og innsats «, mannen deler tankene sine.

Alytus, i hvert fall ikke forestilt av hans egne barn som vokser opp i et fremmed land, oppfordrer litauere, og spesielt innbyggerne i Alytus, til å gi seg selv mer positivitet. Det er mye lettere å få alt gjort når vi er mindre sinte, ikke gir opp følelsen av håpløshet og starter med innsatsen vår.

Best.nr. 067

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.