Gymbagen: Reilly Walsh har en begivenhetsrik opptreden i Ironman World Championship; Wagners softball-lag avslutter sesongen med en score på 12-12 NEC

Staten Island Elite friidrettsdeltaker Reilly Walsh visste at han sto overfor en stor personlig utfordring i forrige helgs Ironman World Championship i St. George, Utah.

Et stort utslipp, men mens han konkurrerte i sykkeldelen av konkurransen var noe han ikke tok med i ligningen og skadet den totale finishen, men ikke selvtilliten.

Den tidligere St. Peter’s Jaques Award-vinneren i basketball, som fortsatte med å spille college-basketball ved divisjon I ved New Jersey Institute of Technology, konkurrerte lørdag i 2,4 mils svømming, 112 mils sykkel og i 26,2-løpet i Greater Sion rødt steinlandskap.

I løpet – som teknisk sett var mesterskapskonkurransen for 2021 siden pandemien utsatte det løpet – var mer enn 2800 mannlige og kvinnelige idrettsutøvere fra 80 land, inkludert USA og 10 kanadiske provinser. Målet for alle: å fullføre arrangementet.

Reilly, som konkurrerte i aldersgruppen for menn 25-29 år med 94 deltakere ved daggry, tålte kaldt vann og varm sol langs den brutale banen. Han endte på 13. plass av 77 finalister og 138. totalt av 1 831 mannlige konkurrenter med en sluttid på 10:15:15 (svøm 55:38 – 1,27 gjennomsnittlig tempo, sykle 5:25:29 – 20,82 mph i gjennomsnitt 3 pacing, løp :42:19 – 8:28 minutter av mil).

Norske Kristian Blummenfelt vant herrenes totalkrone på 7:49:18.

Ironman-konkurrent Reilly Walsh på sykkelen sin. (bilde SI Elite)

Hvis det ikke var for krasj på sykkelen, er det ingen tvil om hvor mye bedre Walsh ville vært.

Walsh-utslippet kom nær en redningsstasjon ved målgangen på 70 mil da det forsøkte å unngå andre motorsyklister.

«Kjedet hans løsnet og bakhjulet måtte justeres på nytt,» sa Denise Boccia, medgründer av SI Elite. «Han var skuffet over ulykken og bekymret for skader på underarmen og albuen, mens han prøvde å vikle hodet rundt situasjonen en stund, begynte han å reparere sykkelen og sa: «Jeg skal ikke la dette stoppe meg!»

«Konkurrenter forstår at de er verdensmestere for å ta risiko, det er ingen måte å holde tilbake på; de vil se fronten av løpet!» Boccia forklarte. «Reilly tok et valg i det øyeblikket, syklet ytterligere 42 miles, og løp deretter en 26,2 maraton fordi hans mentale styrke var fokusert på én ting, målstreken!»

Reillys foreldre, John og Christine Walsh, ventet på ham ved målstreken (generelt) for å feire avslutningen, men plutselig innså de at de var på akuttmottaket, foreløpige røntgenbilder viste et brudd i høyre underarm påført av sykkelulykken.

Walsh kom hjem fra Utah på tirsdag og så ortopedisk kirurg Dr. Jesse Allert, sønn av SI Elite-styremedlem Bill Allert. Legen avslørte at Walsh fikk et radialt brudd i armen da han falt på sykkelen.

Walsh, finansiert av SI Elite, vil fortsette sin trening og reise til IRONMAN World Championship 2022 i Kona, Hawaii 8. oktober.

JA Elite vil holde et innsamlingsarrangement på Flagship Brewery 2. juni fra kl. 18.00 til 21.00 å ta Walsh til Kona, Hawaii. I tillegg lager SI Elite en bloggløpsrapport på nettsiden vår slik at Walsh kan ta opp begivenhetene hans og fansen kan følge reisen.

Den lokale øyløperen Bob Orazem sa at arrangementet vil være en lærerik opplevelse for Walsh.

«Den fyren (Walsh) har potensial og slike situasjoner gjør deg sterkere!» sa Orazem.

Wagners softball-lag ender med stillingen 12-12

Wagner College softball-laget avsluttet sesongen med en 3-2 seier over Fairleigh Dickinson mandag ettermiddag. Seahawks avsluttet med en score på 12-12 i Northeast Conference-kampen og en totalrekord på 19-26.

Andre år Scarlett Lloyd skapte historie i kastesirkelen, og ble Wagners leder gjennom tidene i en enkelt sesong med 116 strikeouts i året, og slo et merke satt av Krystle Petty’s, som slo ut 113 slagere i 2001.

Wagner scoret alle tre løpene sine i andre omgang. Etter at Hooks trakk en ledetur, junior Bianca Degna oppnådd på en enkelt bunt.

Eldre Makenzi Miller lastet basene med en enkelt RBI i midten av feltet, avl det andre året Keaghan Wardsom ga Seahawks en 1-0 ledelse med en RBI groundout.

To slagere senere, senior Nora Conway kom med en dobbel i to løp nedover høyre feltlinje for å gi Seahawks en 3-0 ledelse.

Knights scoret et poeng i den tredje og et poeng på toppen av den syvende, men Lloyd lukket døren med to påfølgende strikeouts før et avhopp til venstre felt ga Wagner seier. Seahawks kom sammen for åtte seire i konkurransen, med Conway og Worthy som scoret to treff hver.

Har du gode sportsnyheter? Send det vår vei

The Gym Bag legger ut mest hver onsdag på nettet og vil vises kort tid etterpå i Staten Island Advance. Det er her vi vil vise noveller, godbiter og godbiter om spillerne eller lagene dine som går fremover i stedet for de daglige spillresultatene vi pleide å ta.

Du kan sende oss interessant informasjon om laget ditt etter en god start på sesongen, en ligasesong, en første seier, en spiller som har gjort noe ekstraordinært i en bestemt kamp eller begivenhet, etc.

Hvis du har slike nyheter eller nysgjerrigheter, send en e-post til sportsdesken på sports2@siadvance.com hvor vi vil vurdere meldingen og se om innholdet passer for notatboken vår.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.