Fridolina Rolfö viste vei til bronsemedaljen » Norra Halland

Av John Skoglund

Etter en halvtimes spill ble Sverige tildelt straffe mot Australia i verdensmesterskapet. Etter noen kamper med rev og skurk var det Fridolina som tok ballen og slo den nede i venstre hjørne av keeper. Jenta fra Fjärås har nå to VM-bronsemedaljer – mektig

Arkivfotografi: Eric Anderson

Noen ganger er det snakk om en avvist kamp om tredjeplassen i bronsefinalen. Men i kampen på Brisbanes Suncorp Stadium ble det alt annet enn et avslag. Kjemp om ballene og slå hardt i dueller. Jentene legger seg tross alt ikke ned og tar på seg verdens dramatiske opptreden når de blir skutt, men reiser seg så raskt som mulig for å ta fatt på neste duell.

Fridolina Rolfö sto stille en stund og ventet på sidelinjen da Sverige ble tildelt straffe. Rett før ballen skulle plasseres, gikk hun frem og plasserte den på straffemerket. Keeper Mackenzie Arnold gikk i riktig retning men straffen var godt plassert og 1-0 til Sverige etter 30 minutter.

Etter spilletimen var det tid for Kosovo-lagets kaptein Asllani å score sitt første VM-mål etter en pasning fra Stina Blackstenius og jubelen visste ingen grenser. Noen minutter senere ble målscoreren erstattet av Arsenals fyr Lina Hurtig.

I løpet av den siste halvtimen var det mer et avslag og det virket som om den australske landslagskaptein Tony Gustavsson aldri hadde overbevist jentene sine om å virkelig tro på en snuoperasjon.

Rolfö, som startet sin fotballkarriere på Ögärdet og Lertäppa i Fjärås, kan nå kalle seg dobbelt VM-medaljevinner. På verdensmesterskapet i 2019 i Frankrike spilte hun avgjørende roller frem til semifinalen hvor hun ble diskvalifisert mot Nederland. I bronsekampen trakk hun seg skadet, men tildelte fortjent en bronsemedalje etter at Sverige slo England i kampen.

I årets verdenscup spilte Fridolina Rolfö i alle unntatt den minst betydningsfulle kampen mot Argentina, da Sverige allerede hadde sikret seg gruppeseire på trening. I den første kampen mot Sør-Afrika scoret hun den viktige utligningen i det 65. minuttet av kampen hvor Amanda Ilestedt så avgjorde i siste liten. Etter målet og seieren mot Italia var neste utfordring for Fridolina i USA i 16-delsfinalen. Kampen var målløs i 120 minutter og den første med ballen i hånden blant de svenske straffesparkerne var IFK Fjärås stolthet som scoret det viktige skuddet. Seier mot Japan i kvartfinalen og tap mot Spania i semifinalen var det på tide å fly fra New Zealand til Australia for kampen mot vertene som aldri har tatt medalje i VM.