Fotball • Norge med stor fiasko mot Latvia i jakten på VM

I gruppe G er det et superdrama mellom Nederland, Norge og Tyrkia. Nabolandet var vertskap for Latvia lørdag kveld, som ikke hadde noe å spille for.

På et fullsatt Ullevål hadde Norge flest baller i første omgang, men de heteste scoringssjansene glimret med sitt fravær. De første 45 minuttene endte målløse.

Forholdene for Norge

I andre omgang økte hjemmelaget tempoet og i det 80. minutt av kampen ble nullen brutt – trodde alle. Mohamed Elyounoussi dukket opp ved lengste stolpe og nikket 1-0. Men etter en gjennomgang av VAR ble saken anlagt offside. Norge tvang fram et mål, men Latvia sto i mot og kampen endte 0-0.

– Det var nok billetten til VM som røk. Skuffelsen er veldig stor. Det er nesten så jeg begynner å gråte, sier tidligere norsk kaptein Egil «Drillo» Olsen ifølge TV2.

Resultatet gjorde at VM er et stykke unna for nordmennene. Parallelt gikk Tyrkia forbi Gibraltar 6-0 og rykket opp til andreplass, takket være bedre målforskjell. Nå må Norge fortsette å beseire Nederland på bortebane, men ikke en eneste seier er nok. Samtidig må Tyrkia tape poeng mot Montenegro. Nederland kan på sin side sikre seg billett til VM i kveld, men da må de beseire Montenegro.

– Vi vet at det kommer til å henge over oss før vi kommer til det jævla sluttspillet, og det kommer til å henge over oss. Dette er ikke en idrett for barn, sier Ståle Solbakken til VG.

Plassering i gruppe G:

Nederland 19 poeng (en kamp mindre)

Tyrkia 18 poeng

Norge 18 poeng

TV: Svensk mareritt: «Det er ikke rettferdig»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.