Fotball • Martin Ödegaards form bekymrer Norge: «Synd»

Norge står foran to avgjørende kvalifiseringskamper til VM. Først møter de Latvia og deretter venter en vanskelig oppgave: Nederland i Rotterdam. Nabolandet må helst vinne begge kampene for å sikre seg VM-billetten fullt ut, ellers kan det bli sluttspill eller i verste fall ingenting hvis resultatene går dem imot. Når det gjelder Tyrkia er de tett på og har to relativt «enkle» kamper der de bør ta maksimalt seks poeng.

Storstjernen Erling Braut Haaland er fraværende på grunn av skade og da må nok en stjerne frem: Martin Ödegaard. Men den offensive midtbanespilleren kom ikke opp på landslaget i det hele tatt. Norsk VG skriver at det kun ble ett mål på 35 landskamper. Hele kampen kom mot Romania i 2019 og kampen endte 2-2.

– Synd. Jeg tror både han og lagkameratene er enige om at det har blitt for få mål. Men det er ikke det at han er den eneste å klandre. Han skapte sjanser som kunne ført til mål, sier TV2-ekspert Jesper Mathisen.

Ödegaard fjernet Twitter

Forbundskaptein Ståle Solbakken forsvarte Ödegaard og sa:

– Han har hatt flere muligheter til å score. Det kommer mer i de neste 35 kampene. Han var en skaper i kvalifiseringen der han sto bak mye av vårt offensive spill, sier Solbakken

Ting er tøft for 22-åringen i Arsenal også. Noe som fikk ham til å fjerne Twitter-plattformen. Dette for ikke å la seg påvirke av kritikk.

– Det er mye drit der, sier Ödegaard ifølge Brand.

Norge ligger i skrivende stund på andreplass i VM-kvalifiseringsrunden med 17 poeng. Nederland er foran med 19 poeng og lagene møtes tirsdag neste uke. Tyrkia er tredje med 15 poeng.

Neymars hyllest til den døde artisten

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.