Forum: Kafferom »Eksperter: dette er kjøpstipsene for 2022

Hva er desember uten Belegger.nl-kjøpslistene? Også i år vil vi ikke la det unnslippe deg. Oppskriften er kjent – ​​eksperter gir videre sine tre favorittaksjer for neste år. Teknisk analytiker Nico Bakker starter i dag.

«Akkurat som i fjor velger jeg ut tre fond som gjør det bra på lang sikt. Dette betyr at de viser en fin prosess med høyere oppturer og nedturer. Og også viktig: risiko/belønningsforholdet til alle tre navnene er gunstig; tapsmarginen er begrenset og fortjenestepotensialet er dobbel.»

Alver

Førstekandidat er Alfen. «Produsenten av ladestasjoner har foreløpig ikke så lang historie på børsen, men av grafene er det klart at aksjen i år har steget til 100 euro, hvoretter det har skjedd en liten korreksjon og Alfen har falt tilbake i 80-serien igjen. 85 euro «.

«Nok en gang har trenden fortsatt og det gjøres et angrep på 103, 104 euro. Hvis prisen faller under 80 euro, vil det bli en alvorlig korreksjon og du vil ikke oppleve det, da må du gå. Men over alt det er mye potensial på oppsiden. Det er bare litt plass nederst og mye plass på toppen.»

aperam

Stålgiganten Aperam har naturlig nok en lengre aksjemarkedshistorie. «I år har kvoten gått fra 35 til 55 euro. De siste fire månedene har vi ikke sett en korreksjon mer enn vanlig opp til 42,43 euro. Under 40 ville jeg ikke ta stilling lenger».

«Innenfor den langsiktige trenden vil vi se nye høyere laveste nivåer, og det er en reell mulighet for at vi fortsetter til EUR 55. Det er en god sjanse for at den høye også vil bli senket, men dette er av «bekymring» senere på. . korrigeringen som begynte er i ferd med å ta slutt og oksene forbereder seg på å gå tilbake til 55 euro.

Boscalis

Bildet av Boskalis mudringsselskap minner om Aperam, sier Bakker. «Boskalis er også et trendfond. Det var et utbrudd i februar i år og nedtrenden ble forlatt. Vi så en innledende tilbakegang til i underkant av 30, og deretter en logisk korreksjon til EUR 24.»

«Alle indikatorene indikerer at støtten er på plass, og det betyr inngangsmuligheter for langsiktige investorer: de har ventet stille på at de 24 skal være på resultattavlene og klatrer opp til € 30. Faserakett. Først rundt 30 posisjoner og over 30 dobler og deretter ca 40 euro.

***********************************

I dag er det Martine Hafkamp sin tur fra Fintessa Asset Management. Hvilke tre aksjer forventer du vil gi gode resultater neste år?

«Når det gjelder mine råd fra i fjor – Boskalis, Prosus og Nvidia – kan jeg si at vi i Fintessa allerede har sagt farvel til Prosus i sommer. På grunn av den store interessen for Tencent har det blitt mer og mer et leketøy for innfall . og den kinesiske regjeringens luner. Vi har tro på Boskalis og Nvidia er aktiv på alle områder der det er nødvendig å være et selskap, sa eksperten.

Anbefal følgende selskaper for det nye året:

Volkswagen

«Fremgangen til elbilen fortsetter også. Volkswagen er – absolutt i Europa – i ferd med å bli en formidabel konkurrent til Tesla i den sektoren. I motsetning til Tesla er imidlertid Volkswagen fortsatt rimelig verdsatt. Noe oppsving er fortsatt mulig i etterkant. aksjekursen i de siste måneder. «

«I tillegg, i et billand som Tyskland, kan Volkswagen stole på nødvendig støtte fra staten. Den tyske økonomien er sterkt avhengig av bilindustrien. Suksessen med energiomstillingen er viktig, spesielt den nye regjeringen den har.» agendaen. Kina led en kraftig nedgang i år, men nå er det utnevnt en direktør spesielt for å gjenvinne markedsandeler der.»

«VW vil satse tungt på elektrisk, ikke bare i biler, men også i batterier og kan konkurrere med Tesla, også nå som Tesla kommer til Tyskland og produserer mer effektivt. Kvalitet har også betydning. Problemene mellom administrerende direktør Diess og komiteen. selskapet ser ut til å har blitt løst. Med et P/E-forhold på 5 for neste år og et utbytte på 4,5 %, tror jeg ikke du kan gå galt med denne aksjen.

FIGUR

Andre på listen er ABB, den svensk-sveitsiske automatiseringsspesialisten. Hafkamp: «Reshoring-trenden vil eksplodere i full fart neste år. Flere og flere produsenter har erfart under pandemien at det ikke er ideelt å ha et fjerntliggende produksjonssted (på grunn av lave lønninger). Det er derfor de tar bort produksjonen (på grunn av lave lønninger). ). av matvarer, blant annet)., chips, batterier) tilbake til «hjemmet». Dette betyr at mange nye fabrikker vil bli bygget/oppusset som må være fullt ut i samsvar med dagens ESG-standarder. Dette betyr robotisering, bærekraft, automatisering etc. . ABB er en av de utpekte partnerne for dette.»

«I tillegg kjøper ABB tilbake aksjer, noe som er gunstig for inntjening per aksje. Utbytteavkastningen er attraktiv og de nylige børsnoteringsplanene til e-mobilitetsdivisjonen (ladestasjoner) gir mye mer penger som delvis går til aksjonæren. aksjemangel som ABB opplever nå vil løses raskt, den samme ledelsen er svært forsiktige med det og forventer at det vil være knapphet frem til 2022. Men på kapitalmarkedsdagen vil forventninger til resultat og omsetning i 2022 «.

Equinix

Til slutt det amerikanske datasenterselskapet Equinix. «Kronepandemien har sørget for at datatrafikken har tatt enorm fart. Datasentre blir viktigere og viktigere i vår digitaliserte verden, blant annet med utrullingen av 5G. Ingen kan lenger ignorere maskinrommet til Internett.»

«Equinix er en unik aktør fordi den, i motsetning til mange konkurrenter, er tryggere, raskere og billigere innen datalagring. Nvidia er den sterkeste aktøren i verden innen ikke-offentlige datasentre. I tillegg er Equinix fornybar energi. 100%. Dette er et stort pluss i en verden som er i rask endring mot ESG. Pensjonsfond og forsikringsselskaper som sier farvel til fossilt brensel, må fortsatt inkludere alternativer i sine porteføljer.»

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.