Forum Groningen presenterer Game On – Oppdag 50 år med videospill denne høsten

I år presenterer Groningen Forum den største interaktive utstillingen om spillkultur, kalt «Game On – Experience 50 years of video games».

Game On er en utstilling som har blitt besøkt av millioner av besøkende – unge og gamle – over hele verden. For denne spesialutgaven på Forum Groningen har utstillingen blitt utvidet med verk og spill fra nederlandske studioer: fra pionerene på 1980-tallet til internasjonale storfilmer som Horizon Zero Dawn.

1971 – 2021: 50 år med videospillhistorie

Denne høsten markerer det 50-årsjubileet for utgivelsen av det første kommersielle videospillet. Computer Space av Nolan Bushnell og Ted Dabney ble utgitt i november 1971.

Siden den gang har utviklingen fulgt i raskt tempo. I 2021 er det 3 milliarder aktive spillere over hele verden, og publikummet er mer mangfoldig enn noen gang. Kommersielt har spillindustrien blitt en blomstrende industri som er verdt mer enn Hollywood og sportens verden til sammen. Den sosiale, kulturelle og teknologiske innvirkningen av spillverdenen er ubestridelig. Spill krysser grensene mellom kunst og teknologi og er en integrert del av populærkulturen.

For å feire 50 år med spillhistorie, bringer Forum Groningen denne interaktive utstillingen til Nederland.

Hva er det å se og gjøre?

Game On-utstillingen sporer utviklingen av videospill de siste 50 årene: fra Computer Space og Commodore 64 til Street Fighter 5 og PlayStation 5, fra Space Invaders og Pong til Angry Birds og Halo. Game On vurderer også nye teknologier som virtuell og utvidet virkelighet.

I tillegg til en omfattende oversikt over den rike utviklingen av videospill, kan alle oppleve det selv. Showet inneholder den største spillbare samlingen i verden: det er mer enn 120 arkadeskap, håndholdte spill og spillkonsoller, inkludert mange originaler, som Pac-Man, Tetris, Minecraft, Just Dance og FIFA. Så du kan spille helt på egen hånd, men det er også mye å se – de originale Tomb Raider-illustrasjonene og skissene fra Space Invaders og World of Warcraft gir et dyptgående innblikk i den kreative prosessen bak spillets utvikling.

I tillegg legger utstillingen særlig vekt på arbeidet til nederlandske produsenter, inkludert Horizon Forbidden West, den etterlengtede etterfølgeren til Horizon Zero Dawn fra Amsterdam-baserte studio Guerrilla Games.

Game On – Opplev 50 år med videospill ”vil finne sted fra lørdag 2. oktober 2021 til søndag 6. mars 2022

Billetter er tilgjengelig fra 1. september 2021 www.forum.nl/game-on

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.