Fortnite forlater Kina: mer og mer sensur på videospill | Spill

Det enormt populære dataspillet Fortnite skal ikke lenger spilles i Kina 15. november. Dette gjorde Epic Games, spillets utvikler, kjent på nettsiden deres. Brukere har ikke kunnet registrere seg for nye kontoer siden 1. november. Epic Games har ikke forklart nedleggelsen av deres spilltjeneste i Kina, men ifølge de fleste kilder har dette sammenheng med den kinesiske regjeringens stadig mer rigide aksjon mot dataspill.
Fortress Night, den kinesiske versjonen av Fortnite, ble lansert i 2018 gjennom et samarbeid mellom Epic Games og det kinesiske selskapet Tencent. Spillet hadde teknisk sett aldri en full lansering i Kina. Imidlertid var spillet spillbart, selv om det tidligere var i «test»-modus, med noen hovedversjonsfunksjoner deaktivert.

Fortnite er et typisk Battle Royale-spill. Denne typen videospill er et overlevelsesspill hvor karakterene må overleve til det bare er én person igjen. Det er spesielt denne sjangeren av spill som er strengt regulert i Kina. Landet er kjent for sitt stramme grep om videospillindustrien. Hvert spill må gjennom en streng godkjenningsprosess før det slippes. Det er hovedsakelig vestlige spill som har vært sterkt sensurert i lang tid.

Tidligere i år innførte Beijing enda strengere regler for spill, spesielt for unge under 18 år. Unge mennesker kan nå ikke spille online spill i mer enn 3 timer per uke. På grunn av denne typen restriksjoner er det spill som ikke lenger ser videre samarbeid med landet.

Flere medieselskaper har forlatt Kina den siste tiden. Epic Games har gjort det nå, men forrige måned startet også det sosiale nettverket LinkedIn. LinkedIn rapporterte at det vil være «veldig vanskelig å håndtere de strenge reguleringene». LinkedIn planlegger nå å lansere et jobbsøkingsnettsted i Kina uten funksjonalitet for sosiale medier.

Regina Becker

"Typisk alkoholutøver. Subtilt sjarmerende sosiale medier-elsker. Freelance zombie-forsker. Popkultur-banebryter."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.