Fortnite Epic-produsent «vinner» i Apple-saken, men appellerer fortsatt | Spill

Epic Games, utvikleren av det populære nettspillet Fortnite, har anket en kjennelse i saken mot teknologigruppen Apple på App Store. Selv om Apple fikk et tilbakeslag i den saken, stemplet ikke dommeren selskapet som en «ulovlig monopolist» slik Epic hadde bedt om.
Dommeren avgjorde at Apple må tillate utviklere å foreta kjøp utenfor App Store. Dette påvirker direkte Apples inntekter. Epic fant ut at den opptil 30 % provisjonen som Apple krever på alle appsalg, abonnementer og kjøp gjennom App Store er uforholdsmessig. I fjor bestemte Epic seg for å aktivere sitt eget betalingssystem i Fortnite, noe som strider mot reglene til App Store.

Apple har derfor bestemt seg for å fjerne spillet fra programvarebutikken. Epic anklaget deretter Apple for monopoladferd og tok selskapet til retten. Den avgjorde imidlertid at Apple ikke var skyldig i ulovlig monopoladferd. Epic snakker derfor ikke om seier og har sagt at det vil appellere. «Epic vil fortsette å kjempe,» tvitret administrerende direktør Tim Sweeney.

Ifølge Apple er beslutningen om monopoladferd en stor seier for selskapet. Dommen betyr imidlertid at den tar en stor bit av App Store-lønnsomheten. Ifølge analytikere bringer App Store inn over 20 milliarder dollar (€ 17 milliarder) årlig med en fortjenestemargin på over 75 %. Apple studerer fortsatt kjennelsen.

Analytikere hevder forøvrig også at Apple kan håndtere dette tapet uten store problemer, fordi iPhone-produsentens totale inntekter forventes å overstige 360 ​​milliarder dollar dette regnskapsåret.

Les også: Hardt slag for Apple: Epic Games vinner i etuiet for eksternt betalingssystem

Regina Becker

"Typisk alkoholutøver. Subtilt sjarmerende sosiale medier-elsker. Freelance zombie-forsker. Popkultur-banebryter."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.