Forskere vil stoppe Joe Rogan Podcast: «Folkehelsefare»

Spotify blir angrepet av over 270 forskere, leger og sykepleiere, som i en felles appell krever at selskapet stopper podcaster som sprer uriktig og villedende informasjon om vaksiner. Dette inkluderer den enormt populære podcasten «The Joe Rogan Experience», Det melder Dagens Nyheter.

Gjestene stoppet Twitter og Youtube

Siden den gang har kritikken mot Spotify vokst Joe Rogan nylig intervjuet to vaksinemotstandere som sa at staten «hypnotiserte» befolkningen til å vaksinere seg. Krav om vaksiner og restriksjoner under pandemien har også blitt sammenlignet med nazistiske dødsleire. Noen av Rogans gjester var så ekstreme at de ble stoppet på andre plattformer som Youtube og Twitter.

Dette har ført til at forskerne har fått nok og ønsker å se selskapet avvikle Rogan-podcasten, som de mener utgjør en «fare for folks helse».

Under pandemien spredte Rogan gjentatte ganger misvisende og uriktige påstander på podcasten sin, noe som skadet tilliten til forskning og medisin. Den oppmuntret unge mennesker til ikke å vaksinere seg, feilaktig beskrevet mRNA-vaksiner som «genterapi», markedsførte alternative medisiner som FDA advarte om, og spredte ubegrunnede konspirasjonsteorier», skriver forskerne i appellen.

Joe Rogans podcast har rundt 11 millioner faste lyttere. Det kostet Spotify minst én milliard svenske kroner å få Rogan til å ha podcasten sin eksklusivt på Spotify.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.