Flertall i Riksdagen: Ulvebestanden må reduseres betydelig

Riksdagens flertall ønsker å redusere ulvebestanden til 170 individer. Det betyr at nesten to av tre ulver må avlives i landet for å nå målet, regnet ut fra de foreløpige resultatene av vinterinventeringen. Foto (i gjerdet): Olle Olsson

Flertallet i Miljø- og landbrukskomiteen vedtok i dag torsdag at ulvebestanden skal reduseres til 170 individer. I bakgrunnen denne gangen ligger et forslag fra Centerpartikommisjonen som støttes av moderatene, Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna.

Avslører: Senteret ønsker ikke å halvere ulvebestanden

Senterpartiet endret dermed sitt tidligere standpunkt. for frem til 2020 sa partiet nei til et lignende forslag som kom fra Moderaterna, Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna den gang.

Klasse C-politikere er rasende over Naturvårdsverkets beslutning om å øke ulvebestanden

Riksdagsvedtaket 2013 slo fast at minstegrensen for ulvebestanden skulle være 170-270 individer. Siden den gang har det svenske Naturvårdsverket hevet terskelen til 300 og deretter i utgangspunktet til 400 ulver.

Kristendemokratiet om redusert ulvemål: «Det føles flott»

Flertallet i Miljø- og landbruksutvalget mener at den vedtatte rovviltpolitikken bør bestå og at minstegrensen for ulvebestanden bør være 170 individer.
Utvalget ønsker også å samforvalte ulvebestanden med Norge fordi ulv flytter mellom land. Totalt forventes ikke ulvebestanden i de to landene å overstige 230 individer, og Sverige tar ansvar for 170 av dem, ifølge komiteen for miljø og landbruk.

Middels fornøyd etter vedtaket om færre ulv

Regionale forvaltningsplaner

I tillegg til reduksjon av ulvebestanden, ønsker utvalget også å se lokalt tilpasset ulveforvaltning og at det derfor bør utvikles regionale forvaltningsplaner for å kunne tilpasse hvor mange ulv det er i de ulike områdene av landet.

Svensk Naturvårdsverk om økende ulvebestand: «Vi ankret opp i regjeringskontorer»

SV, Frp, Venstre og Venstre tar forbehold om utvalgets vedtak.

Debatten i Riksdagen finner sted 12. mai. Det vil sannsynligvis være en avstemning om saken først 18. mai.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.