Fire soldater døde: Amerikansk militærfly styrtet under NATOs treningsmanøvrer

Et amerikansk flyvåpenfly som deltok i en NATO-militærøvelse styrtet i Norge. Fire marinesoldater var om bord, rapporterte amerikanske medier fredag ​​kveld (lokal tid). Ifølge Norges statsminister Jonas Gahr Store døde alle de fire beboerne.

En talsmann for den amerikanske marinen bekreftet en «hendelse» først i morgentimene, men ga ikke ytterligere detaljer. Han sa at flyet var i Norge, som deler grense med Russland, som en del av en storstilt Cold Response-forsvarsøvelse.

[Wenn Sie aktuelle Nachrichten aus Berlin, Deutschland und der Welt live auf Ihr Handy haben wollen, empfehlen wir Ihnen unsere App, die Sie hier für Apple- und Android-Geräte herunterladen können.]

Hoveddelen av forsvarsøvelsen startet mandag. Manøveren, der Tyskland og en rekke andre NATO-medlemmer er involvert, forventes å avsluttes 1. april. Hovedaktivitetene bør først være i vannet og i luften. Cold Response finner sted annethvert år under vinterforhold i Norge.

Omtrent 30 000 soldater fra 27 NATO- og partnerland er involvert, inkludert tusenvis av land-, sjø- og luftstyrker. Ifølge NATO ble Moskva informert i detalj og bedt om å sende observatører, men nektet.

Lokale redningsmenn sa at Osprey-militærflyet forsvant sør for Bodö fredag ​​kveld. Dårlige værforhold rådde i området på den tiden. (Dpa, AFP)

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.