Fellesskap og glede da Ågården hadde sin egen rockabillyfest

Lørdag ettermiddag ble parkeringsplassen til Ågården sykehjem omgjort til en festplass, som fra en klassisk 1950-tallsfilm. Levende musikk, grillede burgere og en rekke skinnende raggarbiler setter en gyllen tone på personalets rockabillyfest for beboerne.
– Vi hadde noen småfester på avdelingen der vi jobber, men det ble hørt, så vi tenkte: Å, vi får hele huset til å danse! ler Lotta Svensson.

Det er som å gå rett inn i en klassisk 1950-tallsfilm, lukten av nygrillede burgere, et rockeband som spiller på en scene og en lang rekke med «fillebiler» som glitrer i solen. I virkeligheten er det imidlertid en rockabillyfest som ansatte ved sykehjemmet Ågården har arrangert for beboerne, og dagen til ære har de kledd seg ut i tidstypiske klær, alt for å tilføre tilværelsen et snev av gull.

– Vi tenker at bare fordi man flytter på sykehjem skal man ikke slutte å bo, men det skal være ting å se frem til og man skal kunne fortsette å kose seg, forklarer Lotta Svensson.

– Denne generasjonen vokste opp med alt dette. Bare det at vi er utendørs, solen skinner, det er gamle biler, gir så mye glede. Beboere, ansatte og pårørende, alle er her samlet, dette er deres hjem, vi er bare på besøk, sier Emma Karlsson.

Anna Gustavsson, Lotta Svensson og Emma Karlsson er noen av festplanleggerne. Foto: Camilla Lagermann

Bosse Sjöström, som er en av beboerne på Ågården, kommer kjørende bobilen sin med et stort smil om munnen.

– Dette er den beste dagen, det ville vært hver uke. Jeg har sett så mange fine biler, jeg hadde selv en Dodge og en Pontiac tidligere, så det er kjempegøy, sier han fornøyd.

Personalet klarte å få alle de moderne bilene som ankom feiringen hit gjennom et søk på sosiale nettverk, noe som viste seg å være vellykket.

– Vi presenterte ideen vår i en Facebook-gruppe og fikk stor respons! Disse bilene gir så mye glede, denne dagen skal de leve i flere uker, sier Lotta.

– Vi hadde stor respons, alle vil hjelpe. Personalet kommer hit på fridagene og både sykepleier og leder er her, det er stort oppmøte, sier Emma.

Like etter klokken 01.00 fredag ​​brøt det ut total eufori da Kristinavägen fyltes med festpyntede lastebiler med dunkende musikk som strømmet ut av gigantiske høyttalere, mens overlykkelige studenter danset og ropte på tilskuere som fylte fortauene til randen.

På fredag ​​var Lindeskolans plass stappfull av stolte familier som ivrig ventet på å omfavne sine nypregede elever, og like etter midnatt løp de ut i solskinnet. Klasse etter time gledet alle seg like mye over at eleven endelig var kommet! Opplev den enorme gleden i lysbildefremvisningen ovenfor.

Fjorårets aktivitetsuke var en suksess. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Den første uken i sommerferien blir skikkelig festlig, når LIBO sammen med noen av de ulike idrettsforeningene i kommunen inviterer til en uke med aktiviteter. I løpet av uken har barn og unge mulighet til å prøve ut ulike idretter og få nye venner før sommerferien. Nytt av året er at alpinanleggene utvides til også å omfatte Guldsmedhyttan og Frövi.

Det er første gang Birgitta og Kjell Gustafsson besøker Perssons Magasin. Foto: Jennie Einarsson

Nå har kick-offen gått for en ny sesong spekket med kunstutstillinger på Perssons Magasin i Löa – og den første er den lokale kunstneren Katalin Hamori fra Lindesberg.
– Det er hyggelig når lokale kunstnere stiller ut hos oss, sier Eva Persson, som driver Perssons Magasin sammen med ektemannen Carl-Eric.

Bestemor Bodmann. Foto: Camilla Lagermann. Christina Andersen. Foto: Rolf Karlsson, Bildmakarna.

PRESENTASJON/DEBATT: I Lindesberg barnehager er vanlige åpningstider hverdager fra 6.00 til 18.00. Barnehagen har i flere år også tilbudt barnepass på kvelder, netter og helger, Nattviolen, som er tilgjengelig ved Tallbacken barnehage i Lindesberg (for tiden 27 barn) og ved Skogsdungen barnehage i Frövi (for tiden 8 barn). Slik omsorg, noen ganger kalt nattis, er ikke en del av førskolen, men omtales som «annen pedagogisk aktivitet», og kommunen er ikke forpliktet til å tilby denne aktiviteten, men må gjøre en innsats for å imøtekomme beboernes ønsker. Kommunen kan ikke ta ekstra betalt for denne tjenesten.

Carl Johan Jepson feirer nasjonaldagen i Fornaboda hvor han red som vinner i det siste løpet. Foto: Timmy Lundgard

Bare seks dager etter den store Fornaboda travfesten åpnet de portene igjen. Det årlige nasjonaldagstravet ga flotte forhold med varmt solskinn, aktiviteter for barn og nasjonalsang. Halvveis ut i kampdagen kunne til og med det fremmøtte publikummet juble over en enestående hjemmeseier.

Kerstin Birath og Zoé Mauger lader opp i forkant av Sveriges nasjonaldag. Foto: Jennie Einarsson

Som så mange år før, når Kerstin Birath arrangerer nasjonaldagsfeiringen i Gusselby, arrangeres det loppemarked og marked med et bredt utvalg av produkter. I tillegg blir det storpremiere for Zoé Mauger, som debuterer med sine franske bakverk.
– Det er første gang jeg står opp og selger på et arrangement. Jeg er veldig spent på dagen, sier Zoé fornøyd.

Det ble ingen Elitloppsbillett til Click Bait, i stedet ble det en sikker seier i Bergslagsloppet onsdag kveld. Foto: Timmy Lundgard.

Han var favoritten til å snakke om å få den siste invitasjonen til Elitloppet. Den rosa billetten gikk i stedet til Norge, noe som fikk trener Stefan Melander til å signalisere startkatapulten, Click Bait, i Fornaboda da STL Sommar startet sin lange turné. Til tross for en rolig start ble det en klar seier med mye krefter igjen i den tidligere Elitløpsfinalisten.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *