Felix Möller – fra benken på Sävehof til streken i landslaget

Felix Möller hadde tilberedt middag hjemme i leiligheten og stilte seg ikke til å svare da telefonen ringte. Kort tid etter kom det en SMS fra det norske nummeret.

Det var kapteinen på håndballlandslaget Glenn Solberg som ønsket at Felix skulle gi et signal.

Noen minutter senere fikk han beskjeden om at han var tatt ut i den svenske troppen til EM i Slovakia og Ungarn.

– Det var litt av et sjokk, men det ble fort over i glede, sier Möller, som var på landslagsmøtet i november og gjorde et godt inntrykk.

tenåringen, som ankom ungdomsseksjonen til Sävehof, har tatt en snartur siden han ble flyttet i fjor for å trene med lag A. Tanken var at han stort sett skulle se og lære, men skader og sykdom gjorde at c «de var flere kamper enn forventet han.

Det endte med gull i den svenske ligaen etter 3-0 i finalekamper mot IFK Skövde. Suksessen fortsatte under Europa League-kampen i løpet av høsten.

Sävehof jubler for gull i den svenske ligaen.

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Nå var det Sävehofs Lag A har ikke et nytt miljø for ham. Storebror Simon er keeper på laget. Pappa Peter ser tilbake på en vellykket karriere som utenlandsproff og dobbeltgull i den svenske ligaen med Partilleklubben. Siden har Peter vært ungdomstrener, styremedlem og hjelpetrener for herrelaget. Felix minner om hvordan han som barn fikk følge med ikke bare på tribunen ved Partillebohallen men også i garderobene.

– Du har forbilder og derfor gikk du ut av veien for å være som lag A. Håndballkulturen sitter i veggene, sier han.

Entusiastisk oppmuntret av bestemor Christin, som ser alle hjemmekamper og administrerer familierockalbumet, fulgte Felix Möller i fotsporene til sin far og storebror. Nå er han den første som spiller et viktig mesterskap med landslaget.

Felix Möller han startet som en nimetersspiller, men i tenårene gikk han over til å spille halvsekser, i samme posisjon som pappa. Det er viktig å være robust innenfor linja. Den måler 195 centimeter og veier 108 kilo, men har som mål å bli enda større.

– Jeg må legge på meg litt mer muskler, selvfølgelig, sier han.

Det er hardt på streken.  Her tar Felix Möller seg av Lugis Casper Käll.

Det er hardt på streken. Her tar Felix Möller seg av Lugis Casper Käll.

Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

Möller ser på EM først og fremst som en mulighet til å se og lære. Han hevder at han konkurrerer med verdensspillere, men også at ingenting i disse tider kan tas for gitt.

Lasting av EM akkurat som fjorårets verdensmesterskap ble det rystet av pandemien. Möller vet at viruset raskt kan endre hierarkiet blant linjespillere. Da er det klart.

– Det er viktig å benytte muligheten når man får den, akkurat som jeg gjorde på Sävehof forrige sesong. Hvis du mener at du ikke skal få spille, er du ikke så forberedt, sier han og forklarer at han og de internasjonale lagkameratene prøver å ikke la pandemisituasjonen avlede oppmerksomheten fra hva de skal gjøre på håndball.Nemnd.

Möller tror på en god svensk mulighet i EM. Han satt klistret til TV-en da Sverige først vant sølv i VM i fjor og deretter gikk videre til OL-kvartfinalen. Nå kan han selv være med og bidra.

– Nå er det på tide å vinne, sier optimist.

For å vite mer:

Ekberg etter den utrolige rekorden: «Opp blant legendene»

Guide: EM i håndball for menn 2022 i Slovakia og Ungarn

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.