EUs finansregulator snuser opp bitcoin-gruvearbeiderne
Sett inn: 19.01.2022 10:54

Foto av Edgar Su (Reuters / Scanpix)

Eric Thedeen, visepresident for den europeiske finansregulatoren ESMA, sa til Financial Times at regulatorer bør styre kryptovalutamarkedet mot mer effektive gruvemetoder.

Thedeen sa at europeiske regulatorer burde vurdere å forby den mer energikrevende «bevis-på-arbeid»-metoden for å utvinne kryptovalutaer og flytte kryptovalutaer til en mindre bevis-på-deltakelse «bevis for deltakelse»-metoden.

Den første metoden er basert på de to viktigste fallende valutaene: bitcoin og eter. Deres «kasserere» – datamaskiner som løser komplekse matematiske oppgaver – validerer alle transaksjoner i blokkjeden og blir belønnet med nyutstedte kryptovalutaer.

Riktignok kunngjorde Ether i juni at den har til hensikt å gjøre metoden mer effektiv.

Kryptovalutaer utvunnet ved bruk av Proof of Ownership-metoden krever en mindre gruppe «kasserere» for å godkjenne transaksjoner.

Den svenske regulatoren oppfordret EU-regulatorer til å forby en ineffektiv metode for utvinning av kryptovaluta i november i fjor, og sa at mer og mer fornybar energi ble brukt til å utvinne kryptovalutaer. I mellomtiden er «de sosiale fordelene med kryptorikdom tvilsomme.»

Gruvedrift av kryptovaluta står for 0,6 % av det globale energiforbruket, mer enn Norge forbruker per år.

Utvist fra Kina og forsøker å avverge kritikk av miljøpåvirkningen av kryptovalutaer, har gruvearbeidere begynt å bruke mer og mer fornybar energi og har begynt å flytte til der slike energiressurser er rikelig, som Sverige eller Norge.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», Registersenter, etc. kilder.