Erling Haalands flytting til Man City er nær fullført: melder

Den norske spissen Erling Haalands overgang til Manchester City skal etter sigende bekreftes i løpet av neste uke. Sebastian Kehl, direktør for Borussia Dortmund, ble sitert av The Sun for å ha fortalt Sport1 at han forventer klarhet om 21-åringens fremtid snart, mens den eminente journalisten Fabrizio Romano også sa at «City jobber med det».

Ifølge Sky Germany har spissen informert Dortmund om at han vil forlate klubben ved slutten av denne sesongen. Oppsigelsesklausulen i kontrakten hans er på 75 millioner euro. I forrige uke informerte Manchester City-sjef Ferran Soriano Dortmund-trener Hans-Joachim Watzke om at det engelske laget er klare til å aktivere klausulen. Hvis avtalen går gjennom, kan Haalands lønn overstige 400 000 pund i uken.

Haaland, som er en av de mest ettertraktede unge spissene i verdensfotballen, har scoret 85 mål på 88 kamper for Dortmund siden han kom fra RB Salzburg i januar 2020.

Da Sergio Aguero forlot Etihad Stadium på slutten av sesongen 2020-21, har City blitt koblet til Haaland i britiske medieoppslag.

Selv om City har vært den største investoren i Europa det siste tiåret, har de ennå ikke kjøpt en spiller for et verdensrekordbeløp, og deres høyeste andel betalte er 64 millioner pund for Ruben Dias fra Benfica i september.

Bydelssjef Pep Guardiola har tidligere avvist å snakke om utsiktene til å signere den norske internasjonale Haaland, men berømmet 21-åringens «eksepsjonelle» egenskaper.

«Tallene taler for seg selv,» sa Guardiola.

Når det skjer er det fordi han kan score med høyre, venstre, på pause, i boksen.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.