Én million kubikkmeter skog falt før den norske stormen

Det har gått tre uker siden en kraftig storm rammet deler av Sørøst-Norge. Opptellinger viser nå at mellom én og to millioner kubikkmeter skog er ryddet og ryddearbeidet vil ta tid.

Høststormen som rammet deler av Sørøst-Norge anslås å ha redusert én til to millioner kubikkmeter skog til en verdi av over 100 millioner kroner. Foto: Martin Bordewich Strøm

Medlemmer av skogeierforeningene Glommen Mjösen Skog og skogselskapet Viken Skog er blant de hardest rammet av den kraftige stormen som rammet Norge i slutten av november.

Omfattende skader

Ifølge Norsk Skogforsikring Skogbrand har det så langt kommet inn rundt 740 skader fra 40 kommuner, noe som er enda færre enn etter stormen Dagmar. Men skadene vurderes til å være mer omfattende og skadenivået er i dag anslått til 90-110 millioner kroner.

På nettsidene til Glommen Mjösen Skog sier styreleder i Norges Skogeierforbund og Skogeierforbundet, Heidi Hemstad, at dette er store mengder skadet skog og at det nå trengs innsats for å ta vare på all vind. feller.

Finansiell hjelp

Skogeierlaget har den siste uken brukt mye tid og ressurser på å hjelpe til i arbeidet med å åpne viktig infrastruktur som veier og kraftledninger. Samtidig forsøkte vi å skape et bedre bilde av skadeomfanget. Situasjonen er fortsatt uhåndterlig, men vi har innhentet informasjon om skadesituasjonen fra de berørte kommunene og så langt er det anslått at mellom én og to millioner kubikkmeter skog er hogd, sier han til nyhetssiden skog. Nei.

Det svenske skogsägarforbundet ber nå om økonomisk bistand fra myndighetene for å klargjøre hogstskogen med lite eller ingen netting på grunn av skadenivået på tømmeret.

Artikkelen ble publisert fredag ​​10. desember 2021

— –

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.