Elonas Muskas lover en stor revolusjon i romindustrien: henspiller på en ny generasjon revolusjonerende rakettdrivstoff

Entreprenør Elonas Muskas bestemte seg for å gjennomføre nok et kosmonautisk kupp. I bloggen sin skrev han at SpaceX lanserer et prosjekt for å omdanne karbondioksid fra jordens atmosfære til rakettdrivstoff og inviterer alle interesserte til å bli med. Han antydet også at programmet «også vil være viktig for Mars», melder businessinsider.com.

I oktober advarte Verdens meteorologiske organisasjon om at klimagasskonsentrasjonene hadde slått ny rekord i fjor – 413,2 ppm – og vokste raskere enn forrige tiårs gjennomsnittshastighet. Og her, inkludert den midlertidige reduksjonen i utslipp som skjedde under pandemien. Samtidig synker jordens og havets evne til å absorbere CO2.Elon Musk lover en revolusjon i romfartsindustrien.

«SpaceX lanserer et program for å fjerne CO2 fra atmosfæren og gjøre det om til rakettdrivstoff», skriver E. Muskas, som nettopp har blitt kåret til Årets mann av Times. «Vennligst bidra hvis jeg er interessert.»

Problemet med karbonfangst og -lagring fanget Musks oppmerksomhet i året da en premiepott på 100 millioner dollar ble delt ut til en konkurranse for å finne den beste teknologien for å redde planeten fra overflødige utslipp, basert på en undersøkelse. Han har imidlertid tidligere sagt at det å kaste mye karbondioksid i atmosfæren er «det dummeste eksperimentet i historien». Siden fossile brenselreserver er begrensede, vil menneskeheten før eller siden måtte gå over til fornybar energi, så det er best å ikke utsette.


Elon Musk lover en revolusjon i romfartsindustrien.

Elon Musk lover en revolusjon i romfartsindustrien.

Selskapets Falcon 9 gjenbruksraketter bidrar forresten også til økte klimagasskonsentrasjoner – de brenner parafin, samt alle andre usunne kjemikalier, og karbondioksid, skriver BI.

Nylig skremte Musk SpaceX-ansatte om den mulige konkursen til selskapet. Dette kan skyldes problemer med utviklingen av Raptor-motorene til Starship-overbygningen, som selskapets ledelse har store forhåpninger til. Den eneste måten å unngå dem på er å fly romskipet annenhver uke fra og med neste år.

Kilde: https://www.businessinsider.com/musk-announces-new-spacex-program-use-co2-atmosphere-rocket-fuel-2021-12

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.