DNB flytter inn i norsk lommebok – kastet ut IT-selskap – nok et erobret sjømatselskap

I ukens porteføljeoppdatering sparkes IT-selskapet Atea ut og gir plass til Lerøy Seafood, som også blir det andre sjømatselskapet i DNBs portefølje.

«Vi øker sjømateksponeringen i porteføljen til overvekt ved å inkludere Lerøy Seafood samt Salmar, som allerede er i porteføljen», skriver DNB.

Lerøy har hatt en svak kursutvikling de siste månedene. Nylig, forrige uke, presenterte selskapet også en svak oppdatering foran neste kvartalsrapport og siden midten av august har aksjen falt 8 % høyere enn Oslo Børs sjømatindeks.

«Dette gir et interessant inngangsnivå. Med en P/E på 15x har Lerøy Seafood etter vår vurdering en attraktiv verdsettelse sammenlignet med andre sjømatselskaper», skriver DNB.

Bankens analytikere konstaterer også at lakseprisene har en tendens til å stige kraftig utover høsten.

«Gjenåpningen av hoteller og restauranter øker etterspørselen og kan gi en ekstra sterk sesongmessig oppgang i år», skriver DNB.

DNBs norske aksjeportefølje den oppdateres ukentlig på bankens nettsider og har så langt i år hatt en avkastning på 19,5 %, mens OSEBX på Oslo Børs har vokst med 19,2 %.

Porteføljen består i dag av Aker BP, B2 Holding, Equinor, Europris, Lerøy, Salmar, Schibsted, SR Bank, Storebrand, Orkla og Yara.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.