Den store suksessen til polakken! Han vant sølv i verdensmesterskapet!

De tre beste fikk 15 poeng på 21 runder.

23 år gamle Duda gjentok 2018-suksessen fra St. Petersburg, hvor han også ble verdenstoer i blitzspillet. Det var da Magnus Carlsen vant, som i Warszawa tok kun 12. plass med en rekkevidde på 13,5 poeng. Nordmannen klarte ikke å forsvare tittelen sin i den polske hovedstaden, verken i hurtigsjakk eller blitz.

– Jeg er skuffet over prestasjonen i Warszawa, men vel – dette er sporten – sa den nåværende verdensmesteren i klassisk sjakk til PAP like før avslutningsseremonien til verdensmesterskapet torsdag, hvor han mottok en bronsemedalje og en cup. til tredjeplass i hurtigsjakkturneringen som ble avsluttet tirsdag.

Premiene til vinnerne av blitzturneringen ble delt ut blant annet av statsminister Mateusz Morawiecki, som gratulerte alle deltakerne i mesterskapet med den fem dager lange konkurransen, og understreket viktigheten av sjakk som et fantastisk spill som utvikler sinnet.

Duda konkurrerte i sluttspillet mot Vachier-Lagrave om gullmedaljen. De to første delene var ufattelige. Den tredje, hvor stormesteren til Wieliczka måtte spille i svart, endte med seier til rivalen, noe som betydde hans triumf i turneringen.

Den beste polske sjakkspilleren la ikke skjul på at han var fornøyd med resultatet.

– Du vet, appetitten vokser med maten, og det var da jeg ble med i tiebreaken om førsteplassen. Tapet på det tidspunktet var ganske ubehagelig, men jeg er likevel veldig fornøyd med resultatet. Spesielt det, i motsetning til 2018-turneringen, da jeg også ble nummer to i verden og følte at jeg spilte inspirert, i dag var sjakken min enklere. Serieloven var i kraft i disse konkurransene. Heldigvis har jeg bare tapt to kamper på rad én gang og oftere enn ikke hatt en seiersrekke på tre eller fire kamper. Det er beste og verste tider i en turnering på 21 runder. Den siste kampen var absolutt den vanskeligste fordi jeg var klar over at hvis jeg vant, ville jeg dele førsteplassen. Jeg spilte også med en veldig sterk russisk mester, Vladislav Artemiev, en jevnaldrende av meg som vi kjenner hverandre ganske godt. Duellens forløp var veldig varierende, men til slutt klarte jeg å vinne – kommenterte Duda, som viste en flott avslutning, og vant syv av sine siste åtte ordinære kamper. Jakten bak lederne startet fra 25. plass etter 13 runder.

Turneringen ble avlyst for lederen etter første kamp, ​​USAs representant Levon Aronian (10 poeng på 12 kamper), som har tapt fire av sine fem siste kamper og til slutt endte på femteplass med 14 poeng, bak russiske Daniil. Dubov – 14,5.

De neste polske representantene i den åpne turneringen er: 69. Paweł Czarnota og 71. Paweł Teclaf – 11 poeng hver og 78. Bartosz Soćko – 10,5, som beseiret Carlsen i nydelig stil i femte runde.

– Jeg vant mot nordmannen tidlig i 2008, som knapt noen husker, men onsdag var jeg veldig glad for å gjøre det igjen. Jeg behandler ikke rivalens oppførsel foran partiet (inkludert å være forsinket – PAP) som arroganse. Mer som et forsøk på å fange en psykologisk fordel, det oppfører seg slik. Denne kampen spilt med presisjon med Magnus er for meg turneringens beste minne – innrømmet Socko.

I kvinneturneringen tok de samme spillerne tre plasser på pallen som i hurtigsjakkkonkurransen. Denne gangen tok Bibisara Assaubayeva, lederen i Kasakhstan, som var i ledelsen etter første dag, topplasseringen – 14 poeng på 17 kamper. Hun passerte russerne Aleksandra Kosteniuk – 12,5 og Valentina Gunina og deres landsmann Polina Szuwałowa – 12 hver og indiske Humpy Koneru – 11,5.

Blant polske kvinner var de høyeste: 18. Klaudia Kulon – 10,5; 22. Monika Soćko – 10 og 40. Oliwia Kiołbasa og 43. Joanna Majdan – etter 9.

– I utgangspunktet er jeg fornøyd, selv om jeg ødela den første dagen ved å gi fra meg fire poeng. Det var ikke verst i dag. Jeg startet med uavgjort og så ble det fire seire på rad. Det ga meg mye støtte, og den viktigste var den siste kampen med Alina Kaszlinska, den viktigste russiske spilleren, der jeg klarte å vinne etter to tidligere nederlag – rangert Kulon, den nåværende polske mesteren i klassisk sjakk.

Torsdagens konkurranse på PGE Narodowy stadion startet en time for sent. Tre av turneringsdeltakerne ble diagnostisert med koronavirus, to andre fortsatte ikke å konkurrere av andre årsaker. FIDE har ikke offisielt avslørt navnene deres. Amerikaneren med høyest poengsum blant dem, Hikaru Nakamura, ble nummer 13 etter den første dagen, og nådde 8,5 poeng.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.