Den russiske sentralbanken har hevet lønningene til 8,5 % i kampen mot inflasjonen

Maxim Shemetov (Reuters / Scanpix) nå.

Russlands sentralbank hevet renten til 100 basispunkter på fredag, en økning på 8,5 %, i et forsøk på å begrense 6-års høyder.

Avgjørelsen er i tråd med markedsprognosene, bemerker Financial Times.

Dette er den syvende årlige lønnsøkningen. Lønningene i Russland er de høyeste siden 2017. høst.

Lønningene heves for å begrense inflasjonen, og risikoen for inflasjonsbalansen øker kraftig.

Inflasjonen i Russland ble registrert i desember på 8,1 %. Sentralbanken forventer at lettelsespolitikken vil bringe inflasjonen til 44,5 % innen utgangen av neste år og sentralbankens målnivå er 4 %.

Hvis situasjonen utvikler seg i henhold til referansebanen, vil Bank of Russia forbli åpen for ytterligere utlån i fremtidige møter, sa Central Bank of Russia i en uttalelse.

Etter avgjørelsen svekkes den russiske rubelen litt, USDRUB når 73,8622 fredag ​​ettermiddag.

Rubelen er litt sterkere mot euroen, og når 83 581 rubler per euro.

Den russiske sentralbanksjefen Elvira Nabiullina er en av de mest fremtredende talerne for inflasjonstrusselen i år, bemerker Financial Times.

Den russiske sentralbankens beslutning markerer slutten på et aktivt sentralbankmøte denne uken, der institusjonell retorikk og pengepolitikken falt som svar på inflasjonen.

Englands sentralbank og Norges sentralbank tilbyr ikke bare lønn til markedsdeltakere i går kveld, Fed ser en raskere reversering av økonomisk stimulans og FBI ser fullføringen av et program for kjøp av pandemiske eiendeler.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg. kilder.