Den kontroversielle kleskoden i strandhåndball kan avskaffes

Var NRK som forleden intervjuet den norske beachhåndballspilleren Katinka Haltvik om temaet.

– Jeg syntes først det var veldig ubehagelig. Jeg ble mer opptatt av at trusa ikke skulle gå galt enn å spille håndball, forteller Haltvik til NRK om sin første opplevelse med landslagsdrakten.

Faktisk er internasjonale regler veldig spesifikke for hvordan kvinner skal kle seg når de spiller strandhåndball.

«Kvinner bør ha på seg en bikini der toppen skal være en ettersittende sports-BH med dypende utringninger på armene. Trusen må ikke være mer enn ti centimeter på sidene», heter det i forskriften i dag.

«Har samme syn»

Reglene har lenge vært kontroversielle, men nå kan de endres. Dette etter at Norges Håndballforbund fikk sitt forslag på Det europeiske håndballforbundets (EHF) kongress i helgen.

Sverige støtter også endring.

«Uten å ha tatt seg tid til å lese norske medier, kan jeg si at SHF har samme syn som Norge på spørsmålet om jenteklær. SHF ønsker også at den skal avvikles og har nasjonalt gitt tillatelse til å avvike fra den kleskoden», skriver Heléne Bernhardtz, forbundskaptein for det svenske strandhåndballlaget for herrer, i en melding til SVT Sport.

«Kan være»

Når reglene kan endres er det ennå ikke klart.

– Kan være. Vi ønsker at det skal tre i kraft så snart som mulig, men det vil være greit når prosessen er fullført. Vi har det nok ikke klart før OL, men neste mesterskap må stå i mål, sier NHF-president Kåre Geir Lio, for NRK.

ARKIV: Beachhåndballen i Åhus vokser for hvert år (13 / 07-19)

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.