Den kinesiske elbilutfordreren Xpeng ankommer Sverige

En kinesisk utfordrer som vil overbevise med «intelligent programvare» og «diverse interessante nyheter». Nå melder Xpeng at de slår seg ned i Sverige og åpner et nytt opplevelsessenter.

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt populære (og gratis) nyhetsbrev her.

Kina er kanskje fortsatt det største elbilmarkedet, men Europa marsjerer raskt og ingenting har overgått kinesiske produsenter. Xpeng, eller Xioapeng Motors, som er det fulle navnet, gjør seg bemerket her og lanseres i Sverige.

Selskapet, som ble startet i 2015, ble børsnotert på den amerikanske børsen i fjor og hentet da inn tilsvarende 33 milliarder svenske kroner. I fjor leverte selskapet drøyt 27.000 biler, inkludert rundt 100 i Norge. I 2022 kommer det flere smørbrød. I en pressemelding kunngjør Xpeng at de ekspanderer til Sverige, Danmark og Nederland tidlig i 2022.

For å vite mer: Analyseselskaper: her er hovedutfordrerne til elbiler

Bedrifter vil åpne det de kaller Xpeng Experience Centre, en slags utstillingshall i hvert lands hovedstad.

– Dette er et stort skritt for Xpeng og vi er henrykte over å gjøre offensive grep i Sverige, Danmark og Nederland, slik at enda flere kan ta del i våre smarte elbiler. Vi ser frem til å jobbe lokalt i disse markedene for å være nær kundene våre. Vi kommer snart til å presentere flere spennende nyheter for den europeiske regionen, sier Xiaopeng He, administrerende direktør i Xpeng, i en uttalelse.

Det er uklart hvilke bilmodeller Xpeng vil lansere i Sverige

Ifølge selskapet har de den siste tiden jobbet «under radaren» for å komme i gang på nye markeder.

Produsenten nevner ikke modellene, men velger i stedet elbiler for å takle det de kaller deres «banebrytende intelligente programvaresystem». Den inneholder sitt eget operativsystem, fjernoppdateringer og ulike førerassistentsystemer. I tillegg bør den også inneholde en «smart stemmeassistent» som du skal kunne sortere ut for å gjøre alt fra å sette opp navigasjon til å åpne vinduer.

Så hva kan du forvente av biler? I Norge lanserte de en crossover kalt G3, men hjemme har de også en stor sedan kalt P7 til salgs. På den svenske Xpeng-siden er det imidlertid kun P7 som vises.

Ny Teknik har kontaktet Xpeng for ytterligere kommentarer om lanseringen i Sverige, men de ønsker foreløpig ikke å si noe mer.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.