De polske sprinterne vant bronsemedaljen i EM. «Det er en flott tid»

Polakkene løp det siste løpet sammen med nordmennene. Til slutt kom Piotr Michalski innen sekundet fra Haarvard Lorentzen, men det var nok til å ta tredjeplassen. Nederlenderne vant foran de norske.

Se også: Europeiske mesterskap på skøyter: Polsk bronsemedalje i lagkonkurranse

– Drømmene mine reflekterte ikke det som skjer nå. Du vet, jeg drømte om OL-kvalifisering, men jeg tenkte at hvis jeg kom inn på landslaget nå, så drar jeg kanskje til OL om fire år. Og nå har jeg kvalifisert meg til Beijing, jeg har også vært på pallen i verdenscupen og nå har jeg bronsemedalje i EM. Dette er en fantastisk tid for meg – sa Marek Kania, som inntil nylig viet seg til rulleskøyter, ikke skøyter.

– For to år siden dro jeg og brødrene mine til Italia og vi tapte en hel skøytesesong. Da vi kom tilbake, ville jeg gjøre slutt på hjulene. Så overbeviste trener Bartosz Pisarek meg til å sette på skøyter. Jeg deltok i det polske mesterskapet og siden den gang har alt begynt å endre seg – la Kania til.

Det polske laget så også frem til 500m sprintkonkurransen med store forhåpninger. Andżelika Wójcik var nærme medaljen og ble nummer fire.

– Det å være utenfor pallen får meg ikke til å kollapse, eller vil jeg lure på hva som gikk galt? Jeg vet og vet at det fortsatt må repareres. Denne sesongen har jeg kommet langt, når jeg ser på resultatene og tidene jeg hadde i verdensmesterskapet, eller nå i EM. Formen min er stabil og skal være en fryd, for det er et utgangspunkt for å jobbe med de små detaljene – sa Wójcik, som i år vant verdenscuppen i Salt Lake City og slo den polske rekorden.

Mest misfornøyd med prestasjonen hennes var Kaja Ziomek, som ble nummer åtte i sprintkonkurransen.

– Dette er definitivt ikke drømmeløpet og dette løpet var definitivt ikke drømmeløpet. Vi forberedte oss ikke på denne begivenheten fordi vi forbereder oss til OL i Beijing og alt er underordnet det. Jeg visste at i min nåværende form var jeg ikke klar for utrolige resultater her. Vi vet, dette er EM, men vi fokuserer på hva som vil skje om en måned, og dette er vårt hovedmål – kommenterte Ziomek.

Karolina Bosiek ble nummer niende på 500 meter. Sist lørdag dukket også Olga Kaczmarek, som i siste liten ankom Nederland for å erstatte Natalia Czerwonka, som er i karantene, opp på Thialf-banen. Den polske kvinnen tok attendeplassen i konkurransen på en avstand på tusen fem hundre meter.

De røde og hvite understreker at selv om EM finner sted i Heerenveen, er forberedelsene deres utelukkende fokusert på kamper. – Nå har vi trent litt hardere. Vi reiser ennå ikke tilbake til Polen fra EM, men vi skal til Inzells pensjonisttilværelse. Der vil vi hovedsakelig fokusere på fartselementene og å forbedre åpningstiden min. Jeg føler at jeg mangler fart for nå var målet vårt hardtrening. Vi har en måned på oss og jeg tror vi skal gjøre det vi må – sa Ziomek.

– Det er absolutt arbeid å gjøre. Det virker for meg at hvis alt går bra og vi trener i Inzell på hurtigis, vil denne formen definitivt fortsette. Du vil kunne fokusere på det du trenger å gjøre og ta det til Beijing – la Wójcik til.

Søndag blir siste dag av EM i Heerenveen. Kampen starter klokken 14, og timeplanen inkluderer masseløp for kvinner og menn samt 1000m løp for kvinner, samt 1500 og 500m løp for menn. På siste distanse skal han kjempe mot blant andre Marek Kania.

– Jeg skulle ønske det var et teknisk bra løp, bare for å være fornøyd, og en slik avslutning til i morgen kan være håpet om ikke å tjuvstarte, for jeg har gjort så mange i det siste. Jeg vil gjerne slutte å gjøre disse tjuvstartene, for det er litt stressende – sa Kania.

EM i Heerenveen, dag 2 – resultater:

Kvinner

500 meter

1. Femke Kok (Nederland) 37.325
2. Angelina Golikova (Russland) 37.433
3. Daria Kachanova (Russland) 37.583
4. Andżelika Wójcik (Polen) 37.695
8. Kaja Ziomek (Polen) 38.326
9. Karolina Bosiek (Polen) 38.485

1500 meter

1. Antonietta de Jong (Nederland) 1: 53.811
2. Ireen Wüst (Nederland) 1: 54.082
3. Francesca Lollobrigida (Italia) 1: 54.505
18. Olga Kaczmarek (Polen) 2: 03.204

Menn

5000 meter

1. Patrick Roest (Nederland) 6: 11.545
2. Jorrit Bergsma (Nederland) 6: 13.474
3. Hallgeir Engebråten (Norge) 6: 13.675

Lagsprint

1. Nederland 1: 19.712
2. Norge 1: 19.830
3. Polen (Marek Kania, Damian Żurek, Piotr Michalski) 1: 20.541

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.