De nyeste teknologiene og kvinners helse: hvorfor er det viktig å følge menstruasjonssyklusen? | Avtale

Bruk av kunstig intelligens

Flo Health er en helseapp for kvinner som sporer menstruasjon, syklusprognose, graviditetsberedskap, graviditet, tidlig morskap og overgangsalder.

Flo er alt annet enn en vanlig tilhenger av menstruasjonssyklusen. Hun er en kvinnelig helseassistent, som samler rundt 206 millioner. forbrukere over hele verden. Med denne dingsen hjelper vi kvinner med å leve et bedre liv, sa Simon Razmin, visepresident for ingeniørfag i Flo Health.

Appen gir nøyaktige syklusforutsigelser, selv om mensen er uregelmessige, tilbyr muligheten til å registrere velvære, endringer i løpet av menstruasjonen, og tilbyr artikler om en rekke emner og chatterom med andre brukere.

Flo jobber ved hjelp av kunstig intelligens. Brukere kan logge mer enn 70 forskjellige symptomer og aktiviteter for å få de mest nøyaktige ID-baserte menstruasjons- og eggløsningsforutsigelsene og se innsikt basert på logget informasjon og personlige syklusdata. Dessuten er appen medisinsk pålitelig, sier S. Razmin.

Et annet interessant aspekt er at appen er basert på «isfjell»-prinsippet: brukeren ser 20 prosent. alle funksjoner og de resterende 80 prosentene. de er skjult og vises kun når brukeren trenger dem.

Flo Health / En avdeling av selskapet ble etablert i Vilnius

Flo Health / En avdeling av selskapet ble etablert i Vilnius

«For eksempel, når Flo ser en menstruasjonsforsinkelse, dukker det opp en chat-robot for å diskutere mulige årsaker til forsinkelsen. Den reagerer også hvis en lege må konsulteres og gir informative artikler om emnet. Eller et annet godt eksempel: hvis en bruker har registrert flere ganger for å oppleve stress, kan appen tilby å ta et stressmestringskurs, sa visepresidenten for ingeniørfag.

En indikator på en kvinnes helse

«I følge US College of Obstetricians and Gynecologists kan menstruasjonssyklusen, sammen med kroppstemperatur, puls og pustefrekvens og blodtrykk, betraktes som det femte vitale tegnet på en sunn kropp,» sa Klepchukova.

Ifølge overlegen er kroppserkjennelse den største uutnyttede ressursen som gir oss besluttsomheten og selvtilliten vi trenger for å bedre håndtere vår personlige helse: «Vi tror at et sunnere liv starter med indre,» sa han.

Foto fra personarkivet / Anna Klepchukova

Foto fra personarkivet / Anna Klepchukova

Teamet samarbeider med mer enn 100 forskere, leger og helseeksperter over hele verden for å gjøre informasjon nøyaktig og tydelig.

Personvern og forskning

Dataene som er lagret i appen bidrar også til den vitenskapelige kunnskapen som allerede er oppnådd: «Personvernforbedringsmetoder som aggregering og dekryptering som beskytter brukernes personopplysninger lar oss utføre banebrytende forskning på kvinners helse i samarbeid med ledende forskningsuniversiteter og medisinske institusjoner. «sa A. Klepchukova.

Selskapet har sammen med Northwestern University (USA) gjennomført en studie om polycystisk ovariesyndrom (PCOS), en tilstand som rammer én av 10 kvinner over hele verden og er en av de vanligste årsakene til infertilitet.

Studieresultatene viste at PCOS-symptomer er mer komplekse enn tidligere antatt og varierer mye mellom land.

Flo helse

Flo helse

Et annet eksempel er 2019. En storstilt studie ble utført med forskere fra University of Adelaide, Australia for å karakterisere forskjeller i variasjonen av menstruasjonssykluslengde og menstruasjonsfaser i en kroppsmasseindeks-kohort (BMI) totalt sett i ulike aldre.

«Vi undersøkte data fra mer enn 1,5 millioner kvinnelige sykluser rundt om i verden og er overrasket over at bare 16 prosent. Studiedeltakere indikerte en sykluslengde på 28 dager. Slike funn tillot å motbevise ideen. tidligere etablert en «gjennomsnittlig» syklus, sa eksperten sa.

Dårlig seksualundervisning er et av hovedproblemene

Klepchukova legger ikke skjul på at dårlig helseutdanning, spesielt innen seksuell og reproduktiv helse, er en av hovedårsakene til de fleste problemene knyttet til kvinners helse.

Uten riktig seksualundervisning risikerer folk å pådra seg seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Ifølge Verdens helseorganisasjon påvirker seksuelt overførbare infeksjoner seksuell og reproduktiv helse rundt om i verden. Mer enn 1 million tilfeller registreres over hele verden hver dag. nye seksuelt overførbare sykdommer.

Kunnskap er en viktig energikilde over hele verden.

«Å utdanne kvinner om seksuell og reproduktiv helse bidrar også til å forhindre uplanlagte graviditeter. Uplanlagte tenåringsgraviditeter fortsetter å være et globalt problem i høy-, mellom- og lavinntektsland, hovedsakelig på grunn av mangel på utdanning,» sa hun. eksperten og la til at tidlig graviditet kan ha en negativ innvirkning på helsen til både mor og baby.

Verdens helseorganisasjon sier at komplikasjoner fra graviditet og fødsel er den ledende dødsårsaken for jenter i alderen 15 til 19 over hele verden. 3,9 millioner. usikre aborter blant jenter i alderen 15-19 år, som bidrar til mødredødsfall, sykdom og langvarige helseproblemer.

Foto fra personarkivet / Simonas Razminas

Foto fra personarkivet / Simonas Razminas

Menns bidrag er også viktig

Ifølge eksperter bør en kvinnes syklus i et par ikke bare være relevant for henne. Å holde styr på en syklus kan hjelpe deg til å bedre forstå følelsene, behovene til den andre, til å åpne deg selv for nye emner som normalt ikke kan berøres.

«Vi hører ofte historier om partnere som ønsker en bedre forståelse av eggløsningsprosessen eller når menstruasjonen begynner,» sa Razmin. og hjelpe dem bedre på denne reisen. «

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.