Belgia anbefaler ikke å reise til Ukraina

Foreign Affairs gir råd til alle land i verden, og det for Ukraina ble endret på lørdag


AFP


Belgian Foreign Affairs fraråder alle reiser til hele det ukrainske territoriet på lørdag og anbefaler på det sterkeste at belgiske statsborgere tilstede i Ukraina forlater landet.

Foreign Affairs gir råd til alle land i verden, og det for Ukraina ble endret på lørdag. Fra nå av er alle reiser til ukrainsk territorium «frarådes på det sterkeste».

Ukrainske statsborgere «og hvis tilstedeværelse ikke er absolutt nødvendig» blir bedt om å forlate landet. Hvis dette ikke er mulig, anbefaler Foreign Affairs at du registrerer deg på nettstedet «Travelers Online» og kontakter den belgiske ambassaden i Kiev.

«Hvis situasjonen forverres, kan en evakuering fra Ukraina ikke garanteres. Det er derfor tilrådelig å forlate landet så lenge som mulig», advarer utlendinger, og understreker at media kan få alvorlige forstyrrelser i tilfelle en plutselig forverring av landet. situasjon.

Denne endringen i reisevarsel kommer etter hvert som spenningen øker ved grensene mellom Ukraina og Russland, hvor førstnevnte frykter en invasjon av sistnevnte.

Russland fortsetter å benekte sin intensjon om å invadere Ukraina, til tross for den fortsatte styrkingen av sin militære posisjon ved den ukrainske grensen.

Storbritannia, Norge, Nederland, USA, Australia og New Zealand har også bedt sine borgere i Ukraina om å forlate landet.

«Det er ekstremt viktig å holde seg rolig» i møte med den russiske trusselen, ifølge Kiev

Det ukrainske diplomati sa lørdag at det var «ekstremt viktig å holde seg rolig» da USA sa at Russland kunne invadere Ukraina «når som helst».

«I dette øyeblikket er det ekstremt viktig å forbli rolig, konsolidere seg i landet, unngå handlinger som destabiliserer situasjonen og sår panikk», ifølge en uttalelse fra det ukrainske utenriksdepartementet.

USA sa fredag ​​at Russland kan invadere Ukraina «når som helst» i løpet av de neste dagene, og heve krigsspekteret i Europa mer enn noen gang i en dramatisk akselerasjon av hendelser etter en fase med intenst diplomati.

«De ukrainske væpnede styrkene overvåker situasjonen og er klare til å svare på ethvert angrep på Ukrainas territoriale integritet», fortsetter ukrainsk diplomati.

Kiev garanterer «å være i kontakt 24 timer i døgnet med alle nøkkelpartnere» og å motta sikkerhetsinformasjon raskt.

«Vi fortsetter å jobbe for å redusere spenningen og mobilisere støtten fra våre internasjonale partnere for å holde Russland innenfor den diplomatiske rammen,» la det ukrainske departementet til.

USAs president Joe Biden vil snakke på telefon med sin russiske kollega Vladimir Putin på lørdag, etter en telefonsamtale mellom stabssjefene deres på fredag. En telefonsamtale mellom Kreml-mesteren og den franske statsoverhodet Emmanuel Macron er også berammet til lørdag.

Russland lanserte lørdag store nye marinemanøvrer i Svartehavet, der spenningen har vært høy de siste årene, samtidig som de fordømmer amerikansk «hysteri».

Moskva gjennomfører for tiden kampforberedende øvelser også i Hviterussland, på grensen til EU og Ukraina.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.