Batterifabrikk til Svenljunga – kan skape 3000 nye arbeidsplasser

I klippet høres Magnus Nilsson, kommunalsjef i Svenljunga, fortelle hva fabrikken kan bety for kommunen.

Fabrikken kan bety opptil 3000 arbeidsplasser, bare i produksjonsanlegget, noe sånt Bors Tidning være den første til å rapportere. Dette etter at produsenten sammen med Svenljunga kommune signerte en tomtereservasjonsavtale på én million kvadratmeter.

Kommunen har nå signert en avtale som forplikter kommunen til ikke å hente andre interesserte til eiendommen i industriområdet. Noe som var en forutsetning for at avtalen skulle gå i oppfyllelse.

norsk selskap

Nå kan SVT Nyheter Väst fortelle at det er den norske battericelleprodusenten Freyr Battery. Selskapet designer og produserer celler for litiumbatterier. De skal ha fått øynene opp for Lockryd etter at både Volvo og Northvolt fattet interesse for stedet.

– Vi bekrefter at vi har inngått en intensjonsavtale med Logistea AB om et jordstykke i Svenljunga. I tillegg til å etablere fabrikker i Norge, har vi annonsert planer i USA og Finland. Vi vurderer flere steder, og Svenljunga er en av dem, sier Katrin Berntsen, selskapets kommunikasjonsdirektør.

– Vi er i en tidlig fase og ønsker å komme tilbake med mer informasjon når det kommer mer, sier han.

«Veldig positivt»

Fra politisk hold er folk svært begeistret for den planlagte etableringen.

– Hvis han slår seg løs, er det veldig bra. Det er det største anlegget i hele Boråsregionen og vil bety mye, sier Johan Björkman (M), opposisjonsrådgiver i Svenljunga.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.