Andrea Petkovi avslører sjokkerende nyheter. «Kvinner får dem alltid» Tennis

Andrea Petković ser mye å gjøre når det gjelder likestilling i tennis. «Vi har kommet langt, men vi har fortsatt en lang vei å gå,» sa han i et intervju med sportschau.de. Ifølge henne konfronterer tennisspillere gjentatte ganger «skjult sexisme». Tyskeren er i Praha for Billie Jean King Cup-turneringen (tidligere Federation Cup). En av reporterne spurte henne om hun som kvinne følte at hun hadde like rettigheter i tennis i dag.

– Kvinner får alltid irriterende meldinger og kommentarer på sosiale medier etter kamper. Jeg tviler på at det ville vært det samme i herrekonkurranse. Våre klær og frisyrer diskuteres alltid på Internett – sa Petković.

Se videoen
«For Świątek og Hurkacz var det et tøft OL. Hva mer kan du forvente av dem?»

Likestilling eller mangel?

Den tyske tennisspilleren ga et konkret eksempel. – Tidligere spilte spillerne stort sett på mindre baner. Slik er det fortsatt i dag. Da det regnet på Roland Garros for to år siden, ble kvinnenes semifinale spilt på mindre felt mens herrene konkurrerte på større felt. Skjult sexisme er fortsatt synlig, påpeker han.

34 år gamle Petković ligger på 76. plass i dag. For ti år siden var den til og med niende i verden. Han har vunnet syv WTA-turneringer så langt. Hun var blant annet i semifinalen i Roland Garros 2014, i kvartfinalen i Australian Open 2011 og i kvartfinalen i US Open 2011. Karrieren ble bremset av skader. Foreløpig er det Tysklands andre missil bak Andżelika Kerber (9. WTA).

En leder i kampen for likestilling

I fjor ble Federation Cup omdøpt til Billie Jean King Cup til ære for tennislegenden for kvinner. Amerikaneren er ikke bare en av de viktigste kvinnene i historien til all profesjonell sport (39 Grand Slam-titler og 12 singler), men også den mest kjente fighteren i kampen for tennislikhet. – Uten den ville det ikke vært noen profesjonell kvinneidrett i den formen den finnes i dag. Alt takket være hans selvsikkerhet og vilje til å ta risiko – sa Petković.

FIFA 22-spillere ønsker at nedrykk skal komme tilbake. Å endre seg til det bedre viste seg å være et problem for livet

Det beste i spill singlene på US Open 1972 var Billie Jean King og Ilie Nastase. Rumeneren mottok rundt 15 tusen. dollar en høyere belønning enn den amerikanske. Dette truet med å boikotte påfølgende utgaver av New York-arrangementet, og de redde arrangørene matchet premiene. De ble fulgt av myndighetene i Roland Garros, Wimbledon og Australian Open. Premiene ble også delt i Champions og Champions-turneringene, samt i landslagskonkurransen.

Petković, 34, mener også at neste generasjon tennisspillere bør være oppmerksomme på de som bidro til å legge grunnlaget for likestilling i tennis. – Det er ekstremt viktig for unge spillere å kjenne våre sportslige forfedre og hvordan vi klarte å vinne så høye pengepremier – avslutter tyskeren.

Juventus sikret seg sin del i 1/8 LM-finalenFire lag som er sikre på å gå videre til Champions League-delsfinalen. Tre sjanseløse klubber

– Hvem snakker om Alexander Zverev eller Roger Federer tennisshorts? Det ser annerledes ut med kostymene til Serena Williams, Andżelika Kerber eller Andrea Petković. Sistnevnte klager over skjult sexisme i tennis – lyder kommentaren «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

– Den eneste løsningen for kvinner i idretten: forsvare seg selv. Og for å vise igjen og igjen hvordan de blir behandlet annerledes enn jevnaldrende. Petković er inspirert av tennisspilleren Billie Jean King, som gjentatte ganger understreket ulikheten mellom kvinner og menn i tennis på 1960- og begynnelsen av 1970-tallet, la han til. King og vennene hans grunnla WTA-organisasjonen, som fortsatt er ansvarlig for tennisspill for kvinner i dag.

Hvordan er det i håndballen?

For noen dager siden klarte beachhåndballspillere å appellere til Det internasjonale håndballforbundet om å endre reglene for drakten. Aktivister lyttet til slutt på dem. Fra 1. januar 2022 trer det i kraft en lov om at håndballspillere som konkurrerer på stranden ikke skal ha bikiniplikt. Kortfilmer vil bli tatt opp.

Forbundet ønsker ikke å innrømme hvorfor det nå har besluttet å endre reglene. Det er imidlertid vanskelig å ikke koble det til historien til EM i juli. Det norske kvinnelaget i håndball ble deretter bøtelagt rundt 1500 euro for å ha på seg klær som ikke overholder kravene. I stedet for å bruke bikinitruser, hadde spillerne på seg blå shorts.

– Visjonen om kvinner i idretten er fortsatt mannlig. Ser på vakre kropper, ignorerer suksessene deres. Det er ikke bare ytelsen deres som betyr noe, men også utseendet. Enhver konkurrent som ikke presenterer seg godt nok som idrettsutøver har mye lavere sjanse til å vinne reklamekontrakter, sier journalister fra «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Til tross for endringene i regelverket ble det hevdet at drakter til håndballspillere måtte matches og spillerne kunne være løsere.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.