Alle P¦-spill er kansellert! Kommentaren til den polske treneren

Økende antall koronavirustilfeller i Europa og bekymringer for den nye varianten. Dette er hovedårsaken til at de neste verdenscuprennene i langrenn er avlyst. For noen dager siden trakk franskmennene seg fra å arrangere konkurransen og inviterte først spillere til Les Rousses denne helgen. Nå har de bestemt seg for å ta samme steg i Planica, selv om det bare for noen dager siden, i nærliggende Kranjska Gora, var et alpint P¦-løp.

Se videoen

Kommer polske hoppere i form igjen om en måned? «De er allerede i ferd med å komme seg etter krisen»

P¦ før OL, kansellert av pandemien

– I dagens epidemiologiske situasjon kan 100 % sikkerhet ikke garanteres. Situasjonen i landet er svært dårlig og vi prøver først og fremst å holde kritisk infrastruktur i gang. Samtidig foretrekker vi å ikke anbefale å organisere arrangementer som utgjør en ekstra risiko for smitte, forklarer Dr Irena Grmek Košnik fra den slovenske organisasjonskomiteen.

Justyna Kowalczyk reagerer på Lewandowskis seier i folkeavstemningen: Jeg fant den gylne veien

Elimineringen av de påfølgende etappene av langrenn betydde at de beste skiløperne i verden ikke lenger ville bevise seg i de høyest rangerte konkurransene før OL. Sist gang begynte de å bestige Alpe Cermis i finalen i Tour de Ski (4. januar i år). For noen er dette imidlertid gode nyheter. Slik som for nordmennene, som stort sett annonserte at de ikke ville komme til Beijing for P¦-konkurransen.

– Vi hadde ingen planer for Planica uansett – sier Maciej Starêga, lederen for det polske langrennslaget. Før våre spillere det polske mesterskapet, hvoretter direkte forberedelser til OL vil begynne. – 16. januar drar vi til Passo Lavazè – legger Starêga til.

En polsk løpetrener var fornøyd med avlysningen av konkurransen

Treneren til de polske løperne var henrykt over avlysningen av konkurransen. Selv etter at lederne, Izabela Marcisz og Monika Skinder, ikke startet Tour de Ski på grunn av sykdom, var det en plan om å Frankrike og Slovenia. Til slutt bestemte personalet seg imidlertid for at det var best å fokusere på trening. – I tillegg til OL er det også verdenscuprennene Junior og U-23 foran jentene våre. Derfor forbereder vi oss nå på to viktige arrangementer: oversetterne til Sport.pl Martin Bajciciak.

– Jeg håper denne konkurransen blir utsatt etter OL, for da vil våre ryttere kunne kjempe om poeng de ikke ville hatt en sjanse i januar – legger Baciciak til. Lagkameratene hans skal også trene på Passo Lavazè før OL. Tidligere skal de delta i det polske mesterskapet, som vil avgjøre den endelige sammensetningen for Beijing. For øyeblikket kan bare Izabela Marcisz og Monika Skinder være bestemte steder, fordi de har oppnådd de nødvendige resultatene. Selv om offisielle utnevnelser ennå ikke er gjort. Det er fire seter, men 18. januar kan du oppleve at Polen har flere seter.

Sprangets kraft har kommet tilbake til tronen.  Helt til sirenen gråt. Sprangets kraft har kommet tilbake til tronen. Helt til sirenen gråt. «Utrolig»

Det nordiske kombinerte P¦-løpet skulle også finne sted i Slovenia. På grunn av omstendighetene ble de kansellert. Situasjonen for spillerne i denne disiplinen er imidlertid bedre, for denne helgen skal de ha en konkurranse i Klingenthal og før OL skal de også konkurrere i Seefeld.

Starten av vinter-OL i Beijing er planlagt til 4. februar. Dagen etter skal langrennsløpere konkurrere i skiathlon.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.