Rosman, som jobber som rektor på dagtid, legger til at det trolig vil ta noen år å lage en svensk ekvivalent til det norske universitetet.
– I Sverige har vi ikke noe slikt. Jeg er helt imponert over hva nordmennene har fått til og bygge, sier han.
De Norges Universitet NLA det eies i fellesskap av seks forskjellige norske kristne organisasjoner og har kontorer i Bergen, Oslo og Kristiansand.
Jan Rosman besøkte høgskolen i Bergen, hvor han sammen med lederne for flere nettverk av frittstående norske skoler, fra katolske til luthersk-evangeliske og religiøse bevegelsesskoler, fikk delta på et pedagogisk seminar.
– Det var veldig gøy å se hvordan de passet sammen mellom de ulike nettverkene, konstaterer han.
For tiden har NLA-universitetet rundt tre tusen studenter, med opplæring i pedagogikk, teologi, religion, filosofi, journalistikk, musikk, interkulturelle studier, sport, næringsliv og administrasjon.
Særlig lærerutdanning kommer kristne friskoler i Norge til gode ved å gi dem kompetanse.
– I fremtiden ønsker de å kunne gi kristne skoler tilstrekkelig kompetente lærere, som forstår både naturfag og tro, forklarer Rosman.
Selv om lærerhøyskolen har et kristent preg, med kurs om tro og kunnskap for eksempel, er lærerutdanningen statsfinansiert, åpen for alle uavhengig av tro, og har samme status som annen norsk lærerutdanning på universitetsnivå.
«Verdibasert utdanning – for alle» er NLAs slagord, og Rosman bemerker at verdibasert utdanning er noe som settes pris på av mange som melder seg på fristående kristne skoler i Sverige.
Dagen etter hjemkomsten fra Norge forteller han at det norske kristne universitetet er en stor inspirasjon for ham som president for Kristen Friskoleråd i Sverige.
– Jeg trekker ut at vi også kan vokse videre i Sverige, sier Jan Rosman.
«Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic.»