Himmelen lover en spektakulær kollisjon: to supermassive svarte avgrunner flyr inn i hverandre

Et par svarte avgrunner relativt nær hverandre forbereder seg på å møtes. Disse gigantiske objektene er nærmere hverandre enn noe annet par fangede supermassive svarte avgrunner og den som er nærmest jorden.



To lyse flekker i bildet er klynger av tette stjerner med en supermassiv svart avgrunn i midten. ESO / Voggel et al. bilde

Karina Voggel ved Universitetet i Strasbourg i Frankrike og hennes kolleger oppdaget disse to gigantene i Very Large Telescope (VLC) i Chile. Massen til den største JB er 154 millioner ganger Solens og den minste er 6,3 millioner. .

De finnes i galaksen NGC 7727, omtrent 89 millioner lysår fra Jorden. Den større JB er i sentrum av denne galaksen, og den minste – omtrent 1600 lysår unna – tilhørte sannsynligvis en mindre galakse som ble oppslukt av NGC for 7727 milliarder år siden.

Nå skal JB slå seg sammen. Forskere anslår at de burde kollidere og slå seg sammen til en stor JB etter rundt 250 millioner år.


Svart hull

Svart hull

«Disse astronomiske prosessene tar milliarder av år, så vi kan ikke se hvordan de har det, men vi har fanget selve fusjonsprosessen,» sa Voggel. «Det er en fase vi vanligvis ikke ser ofte.»

Disse to objektene er fem ganger nærmere jorden enn det andre nærmeste paret av supermassive svarte avgrunner, og det er grunnen til at forskerne klarte å oppdage dem. De la merke til den svarte avgrunnen fra den raske bevegelsen av stjerner på jorden, snarere enn den vanlige metoden for å oppdage materiestråling som sendes ut av materie som faller på dem.

– I dette tilfellet er de svarte dypet stille – ikke særlig kjent – ​​og blir derfor ikke lagt merke til, sier Voggel. «Det kan være mange andre supermassive svarte avgrunner gjemt utenfor sentrum av galakser.»


Svart hull

Svart hull

Han anslår at hvis desentraliserte sorte hull tas i betraktning som det minste medlemmet av systemet, kan det totale kjente antallet supermassive sorte hull i universet øke med opptil 30 %.

Link til bladet: Astronomi og astrofysikk, DOI: 10.1051 / 0004-6361 / 202140827

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *