Region og universitet investerer 400 millioner i e-helse

Regiondirektør Ingeborg Eriksson og rektor Peter Aronsson signerer intensjonsavtalen, omgitt av regionrådspresident Angelica Katsanidou (S) og universitetsrådspresident Kerstin Hermansson.
Foto: Joakim Palmqvist

Satsingen må omfatte utdanning, forskning, innovasjon og kompetanseheving.

– Det er ulike perspektiver. Det første er et rent helsefaglig perspektiv: Våre ansatte i omsorgssektoren trenger å lære om e-helse, å jobbe med våre arbeidsprosesser og å utnytte digitale muligheter, sier regiondirektør Ingeborg Eriksson.

– Det andre er attraktivitetsperspektivet, å introdusere ytterligere forskningselementer i virksomheten vår, styrke et attraktivt forskningsmiljø knyttet til e-helse, hvor vi allerede har et tett samarbeid med e-helseinstituttet ved Linnéuniversitetet.

I tillegg til universitetet og Regionen skal satsingen også involvere kommunene og næringslivet. Det kan føre til ny opplæring, professorater og forskerstillinger, forskerskoler for e-helse, delt ansettelse og et grunnlag for studenter, forskere, klinikere og IT-fagfolk til å samarbeide.

Ingeborg Eriksson sier for eksempel at regionen kan kjøpe opplæring til sine ansatte. Vi kan også gjøre e-helse til en viktigere del av medisinsk grunnutdanning. Kalmar har både en regionalisert legeutdanning gjennom Linköpings universitet og en sykepleierutdanning og har foreløpig for eksempel et valgfritt e-helsekurs ved Linnéuniversitetet.

– Det er en måte å bringe akademia nærmere virksomheten vår, sier Ingeborg Eriksson om tiltaket.

I høst skal partene utdype planene sine nærmere.

– Det er spennende og veldig gøy å holde på med. Det er et framtidsspørsmål for oss og for hele helsevesenet, sier Ingeborg Eriksson.

Lakartidningen.se

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *