8 underverker av et bryllup i Norge: gjeterens latter den første natten har vært utenat i lang tidØyeblikkene i bryllupet mitt

© Personlig album

Send inn minneverdige bryllupshistorier (gode eller dårlige) til pilieciai@delfi.lt Det ledende reisebyrået i Litauen, Travel Panorama, vil gi vinneren et gavekort på 100 euro, som du kan velge et tilbud for reisen din eller legge det til dine ønskede dyrere reiseutgifter. De to andre forfatterne av de mest leste historiene vil bli belønnet med bøker og suvenirer fra redaksjonen.


Øyeblikkene i bryllupet mitt

Øyeblikkene i bryllupet mitt

© Personlig album

Den lille kirken er omgitt av fryktinngytende natur – det virket som om nordmennene egentlig ikke hadde til hensikt å konkurrere med landets naturlige underverker. Da jeg sto ved alteret i den hvite trekirken i Undredal fra 1100-tallet, følte jeg at jeg var i et rom i et enkelt hus, og omgitt av høye hæler følte jeg meg som Alice i Eventyrland som hadde blitt et hjem. I dette tilfellet hevet jeg til og med hele kirken.


Øyeblikkene i bryllupet mitt

Øyeblikkene i bryllupet mitt

© Personlig album

Bryllupet var lite, der kun nære familiemedlemmer fra Norge og Litauen deltok. Disse bryllupene ble ledsaget av mer interessante hendelser og tegn. Først og fremst var det en veldig blid, liberal og ung prest fra en protestantisk kirke som fniset hele tiden, hentydet til bryllupsnatten, og så fortalte han i minnelighet at han selv nylig hadde giftet seg med en thailandsk kvinne og var i ferd med å flytte med henne til Nord-Norge. Jeg ble fortsatt overrasket – for et interessant par – protestantisk og buddhist. Mye av denne prestens liv gikk tapt, men takket være ham var bryllupsseremonien virkelig leken og morsom.


Øyeblikkene i bryllupet mitt

Øyeblikkene i bryllupet mitt

© Personlig album

På vei til denne miniatyrkirken kom en geit rømt fra beite på vei, og en hest som gikk på beite med dem satte til og med hodet i en bil.

Da jeg gikk en tur i kirken før seremonien, lo jeg nesten da jeg hørte en guide gå forbi på en turbåt som snakket på russisk om de norske fjordene og deres størrelse og skjønnhet. Her er hva de ville rope på russisk: «Hvordan går turen?»

Etter bryllupsseremonien, mens vi gikk ned fra kirken, møtte vi to franske turister som var veldig interessert i oss og spurte om de kunne ta et bilde med oss. Selvfølgelig var vi enige. Så langt er dette et av mine favoritt bryllupsbilder. Turister hadde på seg vanntette jakker, store ryggsekker og så blide, men sjenerte ut. De hadde nok ikke forventet å møte folk utkledd et sted i en norsk bygd i fjell, fjord og gårder.


Øyeblikkene i bryllupet mitt

Øyeblikkene i bryllupet mitt

© Personlig album

Selv var jeg ikke tradisjonelt kledd, hadde på meg en strikket sommerkjole fra Ivo Nikkolas, som jeg kjøpte i Kaunas før jeg dro til Norge, og senere gikk jeg i dalen rundt kirken, hadde på meg Dr. Martens-støvler som begge var komfortable som ikke gjorde det. kuttet seg i en kjole i det hele tatt.

Etter seremonien, etter å ha gått gjennom lange mørke tunneler gjennom sentrum av åsen og dalene med geitene, hvor bøndene lager et spesielt minne om Udredals hvite og brune geitost, samlet vi oss til middag på Hotellkafeen Flåmo. Det enorme hotellet hadde utsikt over marinaen hvor store cruiseskip fra hele verden ankom i sesongen før pandemien. Cruiseskipet som ankom kaien neste morgen brakte en mengde turister ut av Japan, og min slektning fant ti dollar ved kaien da de dro.

Før jeg forlot dette spektakulære området, kjøpte jeg likevel et burgunderskjerf i ull, sydd i imitasjon av en rev, i en av de mange suvenirbutikkene. Mannen spurte meg fortsatt om jeg faktisk ville bruke en, og da jeg var sikker på at jeg ville bruke den, kjøpte jeg den og dro hjem. Jeg har ikke brukt skjerfet så mye, men jeg har det fortsatt og tror det vil få enda bedre tider.

Så det var mitt uforglemmelige bryllup. Hvis du har regnet med de åtte miraklene i dette ekteskapet, har vi levd i ekteskap i så mange år.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.