Vi kan få SAS til å mislykkes

Norsk pilotforbund er villig til å sette SAS ut av drift.

– Vi blir dyttet opp i et hjørne med ryggen mot veggen og har ingen andre muligheter nå, sier Roger Klokset, lederen i Norsk SAS pilotforbund, til VG.

Dersom partene ikke blir enige før midnatt fredag, risikerer man at nærmere 900 SAS-piloter streiker, inkludert 400 norske piloter.

– Dersom selskapet ikke klarer å forholde seg til den skandinaviske modellen, mener vi det er en aktør som ikke har rett til å eksistere, sier Roger Klokset.

«Det siste vi vil ha»

Konsekvensen kan bli at SAS kansellerer flere flyvninger denne helgen.

– Jeg kan bare si at det siste vi ønsker er at det blir streik. Det er sommerferie nå, og også den første ordentlige sommerferien på tre år, sier Klokset og fortsetter:

– Som SAS-piloter er det i vår yrkesstolthet å få folk dit de skal trygt og sikkert. Dette er det stikk motsatte, og det sårer oss mye. Vi ville aldri ha gjort det hvis vi hadde hatt et annet valg.

Administrerende direktør SAS: «Kjemp også for grunnleggende rettigheter»

SAS-sjef Anko van der Werff sa at en så omfattende streik som pilotene truer vil være «fullstendig ødeleggende for SAS».

– For oss er dette også en grunnleggende kamp for de grunnleggende rettighetene til arbeidstakere i Norden, sier Klokset etter at VG understreket at dette fortsatt er ganske sterke anklager.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.