Verdenscup i alpint: Dave Ryding vant Kitzbuehel-slalåmen

Den andre var nordmannen Lucas Braathen og den tredje var hans landsmann Henrik Kristoffersen.

Se også: Verdens- og europamesterskap i akebåt: Mateusz Sochowicz kommer tilbake, Wolfgang Kindl vinner

Ingen brite hadde noen gang vunnet et alpint verdenscuprenn før. Ryding hadde tidligere kommet seg til verdenscuppallen to ganger og det var tredje gang.

Etter det første løpet var briten nummer seks, 0,81 sekunder bak lederen. Halvveis i løpet ledet italienske Alex Vinatzer uventet, 0,08 sekunder raskere enn franske Clement Noel. Tredjeplassen med et tap på 0,09 sekunder ble tatt av lederen for slalåmklassifiseringen, nordmannen Sebastian Foss-Solevaag.

Vinneren av forrige slalåm som ble arrangert for en uke siden i Wengen, norske Lucas Braathen ble nummer niende med 0,98 sekunder bak.

Vinatzer har aldri vunnet et verdenscup i karrieren, selv om han har stått på pallen to ganger de siste to årene. I det andre heatet kjørte han mye dårligere, han hadde den svakeste tiden av de konkurrentene som kom i mål. Han ble nummer 19, 3,37 bak vinner Kristoffersen, og ble til slutt nummer 18.

Slalåmlederen Foss-Solevaag, tredje halvveis i løpet, fullførte heller ikke løpet.

Og Ryding ble den første briten i alpin-VMs 55-årige historie som vant en konkurranse. Og i slalåmrangeringen klatret han opp til fjerde plassering.