Verdens sluttspill. Hva må til for at Polen skal bli seedet?

  • Det polske landslaget tapte mot Ungarn 1:2 i sin siste knockout-kamp. Verdensmesterskap. Som et resultat har sjansene hans for å bli seedet i første runde av sluttspillet blitt svært små
  • Kamper tirsdag (20:45) avgjør om polakkene spiller sluttspill hjemme eller borte. Du kan lese rapportene deres på Onet Sport
  • Hvis vi ikke er seedet, kan vi møte en gigant i første runde. Spillet inkluderer blant annet italienere
  • Du kan finne andre lignende historier på Onet-hjemmesiden

Konkurs til slutt

Mandag spilte det polske landslaget mot Ungarn på slutten av gruppespillet i kvalifiseringsrunden til VM. Vårt PGE Narodowy-lag tapte 1:2. Denne kampen var ikke ubetydelig da det fortsatt var en kamp om seeding i sluttspillet, noe som ville være veldig verdifullt for laget vårt. Dette ville bety at i den første fasen av sluttspillet (som er i to faser og spilte en kamp hver) – ville vi spille hjemme.

Resten av teksten under videoen.

Som vi vet, manglet møtet med Ungarn Robert Lewandowski, Kamil Glik og Grzegorz Krychowiak. Det er fortsatt vanskelig å forstå Paulo Sousas beslutning om å forlate vår kaptein og forsvarsstøtten i ham.

Vanskelig situasjon

Laget vårt må derfor avvente resultatene fra tirsdagens kamper og trekningen som finner sted 26. november.

Vi vil definitivt være foran laget fra gruppe J (Nord-Makedonia). Skal settes opp derfor må alle mulighetene som presenteres skje:

  • Finland (hjemme) vil verken vinne eller vinne, men å ha dårligere målbalanse enn polakkene
  • Wales vil tape (hjemme mot Belgia) for å ha en dårligere målrekord enn polakkene. Og Tsjekkia vil tape, uavgjort eller vinne for å ha en dårligere målrekord enn polakkene (de spiller hjemme med Estland)
  • Tyrkia vil ikke vinne (borte fra Montenegro) OG Norge (borte fra Holland) vil ikke vinne ELLER Nederland vil tape for dårligere mål enn polakkene

Kampene spilles klokken 20:45 og du kan lese deres reportasje på Onet Sport.

Hvem kan vi leke med? Vi vet ennå ikke svaret på dette spørsmålet, da kvalifiseringsrundene i alle gruppene ikke er ferdige ennå. Hvis vi er seedet vil vi kunne spille med noen fra gruppen: Wales, Nord-Makedonia, Tyrkia, Finland, Tsjekkia, Østerrike. Hvis vi ikke er seedet, kan våre rivaler være: Portugal, Skottland, Russland, Italia og Sverige. Som du kan se, er forskjellen betydelig.

Men hva er sluttspillet?

Sluttspillet er en kamp til i kampen om VM i Qatar. Tolv lag skal kjempe om tre plasser i den europeiske sonen. Vinnerne av sluttspillet blir dermed med på de ti lagene som vinner sine respektive kvalifiseringsrunder. Det er ti grupper og kun andrelagene i kvalifiseringsgruppene spiller. De vil få selskap av de to gruppevinnerne av League of Nations som ikke får direkte opprykk og vil ikke kvalifisere seg til kvalifiseringen ved å kvalifisere seg.

Hvordan fungerer det egentlig?

De tolv lagene vil bli delt inn i tre spor med fire lag hver. På denne måten vil de lage par med semifinaler og vinnerne deres vil møte en direkte kamp om opprykk til verdenscuppen. Det er viktig at det kun blir én kamp i hver av de to rundene, ingen omkamper.

For det første vil de seks bestscorende kvalifiseringslagene (toer) seedes. Disse lagene vil definitivt spille første runde på hjemmebane. De resterende fire lagene og de to lagene fra League of Nations vil bli trukket. I sluttspillsfinalene vil ikke seedet lenger ha betydning. Uavgjort i november eller desember avgjør hvem som spiller den avgjørende kampen som hjemmelag.

Hvem skal sås?

I trekningen av første sluttspillrunde vil lagene som samler flest poeng i kvalifiseringsrundene seedes. Det er imidlertid viktig at poengene mot sjettelagene ikke teller med i den generelle klassifiseringen av toer. Alt fordi noen grupper har fem lag.

For Polen er dette veldig viktig informasjon, fordi i sammendragstabellen som de seedede lagene vil bli testet på grunnlag av, vil poengene og målene som er scoret av San Marino ikke bli lagt sammen. Vi må derfor trekke seks poeng fra resultatene våre.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.