V anbefaler: Påskearrangementer

Fotomontasjeutstillinger av I Evaldas Ivanauskas Panekesiai med Vincas Firinauskas i Vilnius Photo Gallery.

I påsken får paletten en roligere farge, men det er alltid rikere nyanser. Spesielt i museer og kunstgallerier.

MK iurlionis House (Saviiaus St. 11) i Vilnius inviterer deg til å gå en tur på englenes stier.

Reisiers Kristina Buoyts» film Angel’s Paths er en virtuell virkelighetsanimasjon, som presenterer den kreative arven etter Mikalojus Konstantinas iurlionis, forløper for tverrfaglig kunst og en av pionerene innen abstrakt kunst i Europa.

Med musikken til Iurlionis og Mindaugas Urbaiis presenteres 60 malerier av kunstneren i tredimensjonalt rom, både mindre synlige og bedre. Suiten, som kombinerer kunstnerens skapelse og kunstnerens personlighet, presenterer magiens verden skapt av Iurlionis, karakterene som bor i og rundt den.

MK iurlionis-huset er åpent tirsdager og fredager kl. 11.18, lørdager kl. 13.17, mer informasjon om arrangementet er publisert på nettsiden.

15. april 18:00 Avslutningskonsert for solistene fra det ukrainske nasjonale kammerensemblet Kyjiv i Litauen på Visaginas kultursenter (Parko St. 7).

Kyjivs solister opptrer i et glitrende og følsomt program «Suiamo in pace», bestående av klassiske og aktuelle stykker av ukrainske komponister, en serie ukrainske folkesanger arrangert for ensemblet, en strykekonsert av den italienske komponisten Nino Rota og av F. Mendelssohn – Bartholdys 10. symfoni.

Ved krigens utbrudd var solistene fra Kyjiv National Chamber Ensemble, i regi av den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky, på turné i Europa og opptrådte i Italia på den tiden. Med felles innsats fra Italia, Sveits, Tyskland, Skandinavia og de baltiske statene ble en konsertturné for solistene fra Kyjivo-ensemblet lansert. I april reiste solistene i Kyjiv-ensemblet til Litauen fra Litauen for å reise til Sverige.

16. april Opptreden av Rolandas Kazlo i konsertsalen til Palanga Lesson basert på skuespillet med samme navn av Eugene Ionesco.

Lærdommen fra spillet om det absurde, som får en veldig makaber nyanse i hverdagen, hvor det absurde ofte erobrer et sunt sinn. I den populære fremføringen av den post-pandemiske karantenescenen blir temaet makt og dens endring tatt opp med stor presisjon.

I tillegg til R. Kazlo skal Taura Kvietinskait og Audronis Rkas spille.

16. april 20:30 I Vilnius, diazoklubb Jazzkjeller (Auros Vart str. 11) Kotryna Juodzeviit og band.

Han fanger hjertene til Kotryna Juodzeviit, stemmen til Litauen vinner i 2016, og sier at han føler seg bedre med diazomusikk, noe som ikke er overraskende gitt at han startet sin karriere i diaz da han var bare tolv. Sammen med bandet Silent Blast, ledet av den kjente litauiske saksofonisten Vytautas Labuys, deltok han på diazofestivaler i Litauen og i utlandet.

Artistens siste prosjekter er lovende og talentfulle musikere fra KJ-kollektivet, sammensatt av Mindaugas Vadoklis (trompet), Andrius Savenko (keyboard), Artrs Duckis (kontrabass), Augustas Baronas (mumier).

18. april 12:00 Statens musikkteater i Klaipda inviterer til konsert i palasset til Frans av Assisi.

Andre påskedag vil solistene fra Klaipda Musical Theatre fremføre en sang, inkludert interessante barokk- og romantiske verk. Denne konserten programmerer KVMT tsia for å støtte Ukraina.

20. april 19:00 Vilnius State Quartet, fiolinist Sergejus Krylovas og pianist Kristina Miller vil fremføre en konsert i Vilnius National Philharmonic.

Fremført av Ernest Chausson Konsert for fiolin, piano og strykekvartett, op. 21 skal i tillegg til ham spille strykekvartetten Death and the Virgin av Franz Schubert, fremført av Quartet of Vilnius, ofte omtalt som komponistens musikalske testamente.

Vilnius State Quartet (VVK), ledet av primær Dalia Kuznecovaits, har lenge fremmet ideen om å forberede et kammermusikkprogram med den etterlengtede fiolinisten, kunstnerisk leder for det litauiske kammerorkesteret Sergejs Krylovs. Drømmen blir virkelighet og etter forslag fra S. Krylov får ensemblet selskap av en pianist fra den tyske musikkskolen Kristina Miller i St. Petersburg, München og Wien, som skal opptre i Europa, USA, Australia og Sør-Amerika..

Frem til 23. april. Rokikis kultursenter er vertskap for en profesjonell teaterfestival Let’s play for arbeidere.

Festivalen, som er inne i sitt fjerde tiår, er i ferd med å komme seg etter pandemien i år og inviterer igjen til de beste profesjonelle teaterforestillingene. Festivalen varer til 23. april, hans programmet publiseres her.

En tysk fotoutstilling for Nerams Kna ble åpnet på Nasjonalgalleriet for kunst i Vilnius. Fotografi av Øst-Tyskland 19801989.

Den forteller livshistorien til et underjordisk kunst-, mote- og friåndsselskap i Øst-Tyskland før Berlinmuren og tilbyr et tiår med historie gjennom kunnskapens prisme. Hensikten er å vise hvordan fotografering i en autoritær stat basert på fornektelse av individualitet, fysisk inneslutning, overvåking og etablerte standarder, har blitt et medium der kunstnere kan uttrykke det unike ved livene deres og deres forhold til deres knuter, og avsløre en sterk følelse av indre frihet.

Utstillingen, som varer til 19. juni, viser over 180 verk av fotografer.

I anledning utstillingen på Nasjonalgalleriet for kunst vil Goethe-instituttet i Vilnius også stille ut utstillingen Uttés and Werner Mahleri ​​Taking Monalizos, som vil være åpen til 1. juli.

Denne uken ble en utstilling om skiftende tid innviet av utstillingen Elvyra Katalina Kriauinaits i galleriet til Vilnius Kair Dein Graphic Arts Center.

Den stiller ut de siste fem årene, og oppsummerer jubileet for Kriauinaits» kreative aktivitet. Utstillingen består av tre deler. Laboratoriet er en installasjon som åpner seg mot et lite hjørne av kunstnerens atelier, hans daglige liv og hans kreative handlinger, fanget i filmet media. Den andre Angels of Time vitner om identiteten til kunstneren, aktualiteten til den kreative prosessen, nær ritual og meditasjon. I den tredje delen er Hopes Gardens dominert av tredimensjonale papirobjekter håndlaget av forfatteren.

Kriauinait ble født i Argentina, ankom Litauen sammen med foreldrene sine som tenåring, og ble uteksaminert i grafikk. Etter 1994 åpnet en tur til Argentinon og et besøk på verkstedet til Richard Crivelli, den berømte forfatteren av papirsamlingen, nye kreative rom for kunstneren og håndlaget papir ble grunnlaget for nesten alle ideer. Antall separatutstillinger holdt i Litauen og i utlandet nærmer seg 60 og det totale antallet utstillinger er 300. Blant de mange prisene som deles ut av Union of Lithuanian artists er Golden Angel (2005), vinner av den 18. internasjonale triennalen for grafisk kunst i Krakow (2006); Kunstprisen (2012).

Åpnet i Palanga, på Jonas Lipas-museet, utstillingen med navnene til fotografen Rimantas Dichaviius, Becoming the Angels of Time.

Den viser de fleste portrettene av litauiske kunstnere, malere, grafiske designere, skulptører, monumentalister, ex libris og heraldikk. I følge R. Dichaviius har alle selskaper laget visuelle verk av Litauen med verkene sine.

Disse portrettene er noen års arbeid: det er ingen måte jeg kommer til å gjøre det. Situasjonen var annerledes. Noen selskaper som er veldig kornete er ikke lenger med oss. Og jeg tenkte, hvorfor ikke lage en utstilling til minne om det? Tross alt er arbeidet deres uvurderlig. Den opprinnelige ideen var som kunstneren i hans miljø, i verkstedet, sier forfatteren av utstillingen.

Syklusen med portretter av litauiske kunstnere fotografert av R. Dichaviius består av over 400 fotografier.

Utstillingen varer til 10. juli.

The New Arsenal of the Lithuanian National Museum (LNM) (Arsenalo St. 3, Vilnius) rommer en utstilling med unike litauiske våpen, militærklær og arkivdokumenter samlet av Henry Lazarus Gaidis, en litauer fra Litauen.

Litauisk Didiul Armed Collection for LNM-museet i 2020 Henry Lazarus Gaidis, en litauer fra Iowa, presenteres som en person som vil jobbe lenge som FBI-agent og på fritiden vil være en litauisk fortid. Det nye arsenalet presenterer en del av den donerte samlingen, som den har samlet i nesten et halvt århundre, og kalles en av de største museumssamlingene som noen gang er donert til Litauen.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.