USA intensiverer advarselen for reiser til Sverige: «veldig høy» koronarrisiko

Monica Lagercrantz, grunnlegger og administrerende direktør i BoardClic. Foto: Christofer Dracke.

Mange styrer fungerer utdatert, men ved å utnytte mulighetene med digitalisering kan styrer og ledergrupper oppnå en forretningsmessig fordel og drive reell fremgang for virksomheten. BoardClic har en løsning her.

– Data og digitalisering har lenge vært en selvfølge innad i organisasjoner. Det er på tide at styret bruker denne makten også, sier Monica Lagercrantz, grunnlegger og administrerende direktør i BoardClic.

Samfunnet gjennomgår nå en bred transformasjon av digitalisering. Mange selskaper er i forkant av denne endringen og bruker nå digitale data og plattformer i sin virksomhet for å ta strategiske forretningsbeslutninger.

Men denne endringen har ennå ikke fått effekt i styrerommet, hvor mye av arbeidet gjøres med tradisjonelle og utdaterte prosesser.

Dette mener Monica Lagercrantz. I over 25 år har han drevet med headhunting for styrer og ledergrupper. Den vurderte også over 10 000 styremedlemmer og personer i ledende stillinger. For tre år siden grunnla han BoardClic, en digital plattform som tilbyr evaluering og analyse av styrer og ledergrupper.

– Med BoardClic har vi tatt en plass som tidligere var besatt av dyre konsulenter som ikke har tilgang til objektive data. Vi klarer å tilby en bedre tjeneste som også er raskere og billigere, takket være at vi tar i bruk nye teknologier, sier han.

Analyser svarene og sammenlign dem med de innsamlede dataene

Styremedlemmer og andre i ledende stillinger svarer på en rekke avanserte spørsmål knyttet til verdiskapende aktiviteter og konsensus mellom styret og ledergruppen. Spørsmålene er utdypende og spesifikt tilpasset den aktuelle bedriften med hensyn til parametere som bransje, eierstruktur, avkastningskrav og mye mer. Tjenestene selges i form av et abonnement, SaaS.

– Det tar cirka 30 minutter å svare og vi oppfordrer styrene til å bruke BoardClic sine ulike tjenester gjennom hele året for å få et optimalt helhetssyn, i så fall minst en gang i året, sier Monica Lagercrantz.

Svarene blir behandlet og analysert av internt utviklet programvare, deretter sammenlignet med en stor mengde data som allerede er samlet inn av andre lignende selskaper.

– Ta del i langt mer fakta enn bare den samlede effektiviteten, prestasjonen og kvaliteten til styret og administrerende direktør. Vi bryter ned resultatene i en rekke sofistikerte datapunkter, og vi kan gjøre mange sammenligninger og se trender i for eksempel en portefølje av selskaper, forklarer han.

Måler mot ulike indekser

BoardClic har laget ulike indekser som selskapet deretter kan måle med. Disse inkluderer ESG (Environment, Social Responsibility and Corporate Governance), Strategi og BoardClic Value Index.

– Vi ser at omverdenen beveger seg mot, og forventer, større ESG-fokus, både fra et regulatorisk og forretningsdrevet perspektiv. I denne nye verdensordenen er åpenhet viktigere enn noen gang, sier Monica Lagercrantz, og avslutter:

– Tiden er inne for å flytte digital transformasjon fremover når det gjelder datadrevet innsikt i styre- og ledergruppens arbeid. Vi kan hjelpe styret med å finne ut om du gjør de riktige tingene, blir mer effektiv og virkelig gjør det den skal.

Prisen på tjenesten varierer i henhold til kompleksiteten til selskapet, men er vanligvis mellom 30 000 og 90 000 kroner per år.

Om Board Klikk

BoardClic er et svensk SaaS-selskap som hjelper bedrifter med å forbedre både effektivitet og ytelse på styre- og ledergruppenivå. Mer enn 100 kunder bruker BoardClic-plattformen for å sikre solid selskapsstyring. BoardClic ble grunnlagt i 2018 og har kontorer i Stockholm og London.

Les mer på: www.boardclic.com

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.