Unge polakker forbereder seg på å erobre Europa. Først en test med nordmennene

I andre runde av den europeiske kvalifiseringen møter polakkene Italia, Ukraina og Kosovo. Kampene går i mars, første utfordring er en tur til Appennin-halvøya. Husk at dette allerede er den andre kvalifiseringsrunden. I den første trakk de rød-hvite uavgjort uten keeper med Nord-Makedonia, vant 1-0 med Andorra og delte poengene med Irland (2:2). I neste fase ble 32 lag delt inn i åtte grupper. Vinnerne og de syv lagene fra andreplassen går videre til sluttfasen (poeng scoret med det siste laget i gruppen teller ikke). Israel deltar allerede i turneringen som vertsland.

Polakkene spilte også andre kamper på høsten. Dette var oppgjørene i Mermaid Cup-turneringen – med Moldova (6:0), Holland (2:2, på straffespark 5:6) og Portugal (2:1). I november dro trener Dariusz Gęsioras lag til Spania, hvor de spilte vennskapskamper med Mexico (3:4), Tsjekkia (3:0) og Norge (2:0). Tilbake til den uheldige uttakskampen med Tyskland (1:10), spilt med en uvanlig formel på 120 minutter, hadde Dariusz Gęsiors spillere nylig uavgjort 5-3-2 (22-19 mål).

Enda viktigere er det imidlertid at troppen er nesten klar for kvalifiseringskampene for Elite Round. Gruppen skal endelig testes med de to neste oppgjørene med Norge (7. og 10. februar), selv om den opprinnelige turen til Spania, hvor disse kampene skal finne sted, skulle være en turnering mellom England og Sverige. Til syvende og sist betydde helseregelverket at begge disse representasjonene ikke ville nå Sør-Europa.

– Vi har nominert 22 personer, så to flere enn det som kan dukke opp i kvalifiseringsrunden – sier trener Gęsior. – Målet er ikke bare å drive kontrollspill, men også å sementere laget. Det blir ikke en slik mulighet på den første turen til Italia. Vi spiller i sentrum av dette landet, det vil ta lang tid å reise, det blir ikke tid til å forberede seg.

De fleste referansene er ikke overraskende. Dette er hovedsakelig spillere som har spilt flest minutter i Gęsiors lag, inkl. Bartosz Tomaszewski og Mikołaj Tudruj fra Lech Poznań, Miłosz Kurzydłowski fra Lechia Gdańsk, Jakub Staniszewski fra Arka Gdynia eller Oliwier Sławiński og Kacper Masiak fra Zagłębie Lubin. En overraskelse kan imidlertid være fraværet til Benfica Lisboa-keeper Marcel Mendes-Dudziński og tidligere Pogoń Szczecin. Han har spilt seks av ti kamper så langt, inkludert 494 minutter. – Jeg har bestemt meg for at Antoni Mikułko blir nummer 1 – kutt veihøvelen. Lechia Gdańsk-keeperen har så langt spilt 120 minutter på to kamper. Han erstatter Jakub Murawski fra Legia, som kun har én kamp på U17-nivå.

Blant andre personalavgjørelser som fortjener mer oppmerksomhet er utnevnelsen av Adam Chojecki fra Mazur Karczew, ettertraktet av de største polske klubbene. Midtbanespilleren har allerede fått sin lagdebut, men mye tyder på at han nå vil være fornøyd for alltid. Landslaget spiller i formasjon med to spillere på plassering nummer 6, så det tar opptil fire av dem for en eliminasjonsrunde. Nybegynnere i U17-troppen for denne pensjoneringen er Levis Pitan, som spiller for Sheffield United, hvis trenere har sett på video så langt og vil se ham i aksjon for første gang. En mulighet vil også bli gitt til Dawid Tkacz fra Górnik Łęczna, som en gang var i pensjonisttilværelse, men skadet ryggen.

En gruppe som skal til Spania for kampene mot Norge kan etter hvert endre seg. Dette fordi italienerne for eksempel ikke ønsker at Tomasio Guercio, som til daglig spiller for Inter, skal delta på retretten. Polske ansatte mistenker at dette allerede kan være en del av spillet i Euro-opprykkskonkurransen. – De er reserverte, klare til å komme, vi klarer det i en slik situasjon – forsikrer rekruttereren.

U17-troppen til kamper med Norge: Jakub Staniszewski (Arka Gdynia), Dawid Drachal (Escola Varsovia), Patryk Rychlik (FASE Szczecin), Dawid Tkacz (Górnik Łęczna), Tomasio Guercio (Inter), Jakub Lewicki (Jagiellonia Białanzułowski), Mikydoskiłowski (Jagiellonia Antłkysłowski) Tomaszewski, Mikołaj Tudruj, Dawid Zięba (alle Lech Poznań), Maciej Bochniak, Jakub Jędrasik, Jakub Murawski (alle Legia Warszawa), Marcel Kalemba (FSV Mainz), Adam Chojecki (Mazur Karczew), Kaclewski (Polen) Levis United Pitan (Sheffield United Pitan) ), Kacper Przybyłko (Wisła Kraków), Kacper Masiak, Oliwier Sławiński, Kacper Terlecki (alle Zagłębie Lubin).

Przemysław Iwanczyk, Polsat Sport

Gå til Polsatsport.pl

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.