U21-VM: Slik endte de første kampene – Handbollkanalen

Kroatiske Ivan Barbic, forfatter av åtte mål mot Frankrike. Foto: IHF.

Det var en intens konfrontasjon med 32 lag i brann under den første dagen av U21-VM. Kroatia og Frankrike var involvert i den nærmeste kampen der det siste målet avgjorde for Kroatia. Island tok det lengste fallet i en målløs historie mot Marokko.

U21-VM fikk en god start for vertsnasjonene med Hellas distanserte Saudi-Arabia og Tyskland som slo ned Libya.

Få kamper kilte nervene av spenning, men i Magdeburg brant det tydeligvis. Frankrike løftet moralen da de kom seg etter et underskudd på fem mål for å uavgjort i sluttfasen, bare for å slippe inn det avgjørende målet. Tin Sestak ble matchvinner med drøye tre minutter igjen.

Island og Marokko har bydd på langt mer dramatikk enn en knitrende offensiv i Athen. Første omgang var veldig dårlig med 7–5, Island holdt seg kaldt med et viktig fullskudd fra Thorstein Gunnarsson
og en like betydelig redning fra Brynar Sigurjonsson i avslutningen.

Danmark dominerte derbyet mot Norge og forutså oppslutningen fra betydelig avstand allerede i starten av andre omgang. Færøyene ga alt mot Angola og Elias á Skipagøtu scoret åtte av åtte i den store 34–21-seieren. En første titt på ligaen av mål avslører to toppscorere med elleve mål: Brasils Michael Quintino og Cubas Maiko Vazques Aballi.