U17: Sverige endte sist på ScandIberico

Frenne Båverud. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

U17-jentene falt bak Portugal og Spania og kom i nærheten av full plate mot Norge. Etter ett poeng på tre landskamper ble Sverige nummer fire i ScandIberico-turneringen på spansk jord.

Handbollslandslaget.se oppsummerer resultatene fra torsdag til lørdag hvor Sverige startet med tap mot Spania. De blå og gule kom inn i kampen ved en feiltakelse, og Spania bygde på sin 27-17-triumf med en ledelse med åtte baller ved pause.

I det nordiske derbyet gikk det bedre, Sverige satte press på Norge og i andre omgang hadde de blant annet fire mål å score. Norge svarte og utlignet rett i siste strofe på 28–28. IK Sävehofs Lisa Lundin scoret seks mål i en kamp der Sverige også fikk sju utvisninger.

Sverige mot Portugal var en jevn kamp inntil kort tid etter pause da motstanderne begynte å tette forsvaret. Under 17-landslaget ble holdt til 18 mål mot Portugals 24 i sin siste kamp i Cuenta.

Lundin, ni meter høy, leder de hjemlige skuddlistene med elleve fulle mål, like foran venstrehendte skytter Isa Lindberg (Ystads IF) med ti mål. Det svenske laget hadde mange spillere født i 2007, de fleste av Frenne Båveruds alternativer var debutanter for landslaget.

Forbindelse: Fjerdeplass for U17-jentene i Scandiberico