Tungt for IFK Kristianstad mot Kolstad

Emil Frend Ofors. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad og Kolstad Håndball spilte to treningskamper mot hverandre. Det ble ett tap og en uavgjort for det svenske laget, som også pådro seg en skade på Matias Helt Jepsen.

Sesongen nærmer seg med stormskritt for IFK Kristianstad. En del av belastningen sto overfor Kolstad Håndball i dobbeltkamp i Norge.

Det første møtet ble tøft for de svenske mesterne. Kolstad tok raskt kontroll over kampen og ledet med klare 18-10 etter første omgang. Etter pause ble tempoet noe redusert og lagene var mye jevnere. Kampen endte 32-25.

– Vi tok ledelsen tidlig og kjørte mye en god stund, og drepte nesten spenningen i spillet. Og når det skjer, er det ofte at begge lag faller litt fra i prestasjonene. Begge lag spilte mye på spillere, la Vetle Eck Aga til Kolstads hjemmeside etter kampen.

For IFK Kristianstad var nok ikke tapet grunn til større bekymring. Sekund Nord-Skåne Matias Helt Jepsen gikk ut med en tommelskade tidlig i kampen.

– Men bare fordi en spiller ikke er med må han ikke feile sånn, sa Stian Tönnesen Nord-Skåne etter kampen.

Beste kamp på lørdag

Under lørdagens returkamp fikk IFK Kristianstad mye bedre orden på kampen. Sidene ble fulgt nøye med i første omgang, men etter pause var det svenske som tok overtaket. Kristianstad ledet for øvrig med 28-24 i sluttfasen av kampen. Kolstad gjorde imidlertid en imponerende innsats i sluttminuttene. Simen Lyse satte inn 29-29 for å sikre uavgjort.

Spesielt bommet Sander Sagosen begge kampene. Det sies at han tidligere har fått et skudd i ribbeina og trakk seg fra dobbeltkampen.