Tre poeng etter Danmark-Kroatia – Handbollskanalen

Simone Pytlick. Foto: Petter Arvidson/Bildbyran.

Danmark og Kroatia spilte en klassisk Holm-kamp frem til 32 alle. Her er Handbollskanalens tre poeng etter kampen.

Fysisk forsvar – Danmark er langt fra balanse

Tunisias og Bahrains seksmannsblokkeringer og rykter om tidligere defensive stiler var ikke i nærheten av Danmarks spillesekvenser i gruppespillet. Da VM kom i gang i gruppe IV for alvor, viste Kroatia hva som skal til og satte hardt mot hardt. Det var noen ganger sløve, men likevel effektive 20 minutter i forsvar og 8-12 på tavlen som fremtidige motstandere kan klippe fra seg for sine taktiske briefinger. Balkanballunderåret 2023 klarte ikke å holde gapet til slutten av omgangen, men ladningen ble værende i flere minutter som klemte gass. Alt i alt ble det en forfriskende pause etter den noe ensidige underholdningen under VMs første uke i Malmö.

Simon Pytlick løste den kroatiske knuten og brøt ut av den defensive fellen
Kroatia fikk et poeng med ekstremt tett forsvar. Danmark fant imidlertid veien til uavgjort med en god keeper og raske vendinger. Simon Pytlick, i sitt første mesterskap, symboliserte vinnermiljøet i Danmark, som denne gangen gikk ubeseiret til sin 23. verdenscupkamp på rad. Der mange av lagkameratene mistet kreftene med defensive hender over brystet og oppover, hentet Pytlick inspirasjon til løsninger og totalt ni mål.

Sverige hever tabellen og Danmark går ned til dagens nivå?

Etter to ligafinaler i løpet av ett år mellom sine skandinaviske naboer, følger mange verdensformuene til Sverige og Danmark med forstørrelsesglass. Skuespillerne ble selvsagt også involvert. Analysen kunne ikke vært mer talende at det var mer enn tre strake seire i første etappe. Da hovedrunden tok over, fikk imidlertid Sverige en bedre start enn Danmark, tapet for Ungarn veide et poeng mer og økte selvtilliten mer enn Danmarks lange hakkingsøyeblikk mot Kroatia.