Torsby-politiet slår alarm: For mange saker knyttet til psykiske lidelser

Nødsituasjon, 112 – Hvis det er akutt fare for selvmord eller psykiske lidelser.

Pleieveiledning 1177 – For helseråd og informasjon om nærmeste psykiatriske klinikk.

Elevhelse, Skolerådgiver/Skolesykepleier – På skolen din kan du snakke med helsesøster eller rådgiver om ting som tynger deg. De kan også hjelpe deg å søke videre hvis du ikke vet hva du ønsker eller trenger.

BUP – Barne- og ungdomspsykiatrien har klinikker over hele landet. Hos BUP kan du oppsøke psykiatere og leger og få hjelp med mer alvorlige psykiske problemer som depresjon, angst eller selvskadende atferd.

Helsesenter – På helsestasjonen er det mulig å møte spesialmedisinske team rettet fremfor alt mot barn og unge. De kan hjelpe deg hvis du for eksempel har problemer med å sove eller føler deg deprimert.

Mottak av ungdom – På ungdomsklinikkene kan man snakke med psykologer og rådgivere.

BRIS – Organisasjon som driver med barn og unges rettigheter. Her kan du maile, chatte og snakke med en rådgiver på telefon om for eksempel vold, ensomhet eller angst. Det er også mulig å bestille fysiske møter med rådgiver eller delta på gruppemøter hvor man kan møte andre ungdommer i samme situasjon og få støtte.

Tilia – Støtte organisasjonen som jobber med unges psykiske helse. Hos Tilia kan du chatte og maile med unge voksne som opplever psykiske lidelser, du kan lese og høre andres historier. Tilia arrangerer også gruppemøter og leirer.

Mind – Ideell organisasjon som driver med psykisk helse. Her kan du snakke om ting som tynger deg. Det er også en selvmordslinje du kan nå hvis du eller en du er glad i har tanker om å ta sitt eget liv.

SPEC – Onlus for de som har mistet et familiemedlem, slektning eller venn ved selvmord. Hit kan du henvende deg for støtte og for å snakke med andre i samme situasjon.

Skift kompis – Her kan du chatte anonymt eller snakke på telefon med frivillige om det som tynger deg. Hjelpetelefonene er åpne hver kveld alle dager hele året.

Unge på vakt – Anonym chat, e-post og hjelpetelefon for ungdom.

røde Kors – Ta en prat hvor du kan snakke med en venn på vakt.

Løvetannbarn – Du kan ta kontakt her hvis du har det vanskelig hjemme, kanskje du blir dårlig behandlet eller har en forelder som har en avhengighet eller psykisk lidelse. På Maskrosbarn kan du få støtte fra en nettrådgiver og chatte med voksne som selv slet hjemme da de var barn. De arrangerer også fysiske møter og leirer.

Venner – Venner jobber mot mobbing og andre krenkelser. Du kan kontakte dem via e-post, telefon eller nettskjema med spørsmål om blant annet mobbing, ensomhet, rasisme og voksenansvar.

Gutter.hvis – Chat for de som identifiserer seg som mann og er mellom 10 og 25 år. Den har også ringemottak med rådgivere og psykologer i Stockholm eller via videosamtale.

Jenteområdet – Chat for de som identifiserer seg som jenter og er mellom 10 og 25 år. I Tjejzonen kan du få en sponsor å chatte med og møte fysisk.

Motta RFSL-støtte – Som LHBTQ-person kan du henvende deg her for å få støtte, selv om du har blitt utsatt for trakassering. Støtte gis via e-post, telefon eller gjennom fysiske møter.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *