Team Esbjerg tok tittelen i Danmark

Henny Reistad, Norge og Team Esbjerg.. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån.

Team Esbjerg tok revansj etter CL-nederlaget og ble mester i 2022/23. Det jyske laget scoret i sin eneste hjemmekamp i finaleserien for å beseire forsvarsmester Odense HB 34-21.

Det siste trepoengs første formatet satte maksimalt press på Odense i den andre kampen. Esbjerg tok imidlertid over, utruet til 8-3 etter ti minutter.

Verken Henny Reistads scoring eller sju-mot-seks gjorde arrangementet mer spennende. Den norske superstjernen hadde hvert skudd i sesongens siste kamp og scoret sju mål i første omgang.

Odense kom aldri inn i kampen, Martina Thörn i mål manglet den defensive hjelpen til å kunne stoppe Esbjergs fremrykning. Den fremtidige mesteren hadde en strålende keeper i Anna Kristensen og en rekke flotte spillere som bidro offensivt.

Nora Mørk bidro fra straffemerket og Vilde Mortensen Ingstad var ustoppelig på streken da Esbjerg avsluttet etter sju sesonger.

Han ledet til gull etter to år med Odense i toppen av håndballsluttspillet. Samtidig avsluttet Ikast HB kampen om bronse med borteseier over Nykøbing Falster. Emma Lindqvist og Jessica Ryde var nøkkelspillere i medaljen, landslagskeeperen har Neptunes de Nantes å se frem til i karrieren.