Sverige rømte fra Kasakhstan og vant i jakten på et plussmål med hele 55-20

Taktikken var enkel og tydelig.

Vi må slippe inn noen få mål og score mange mål, det er en viktig kamp for oss, sa assistentkaptein Johanna Wiberg på TV6 før returoppgjøret.

Høyrekant Nathalie Hagman tok henne på ordet.

Å si det mildt overraskende start hvor Kasakhstan tok ledelsen etter et par minutter med 3-1 etter at Hagman hadde vist vei.

Den svenske målmaskinen scoret fem av Sveriges sju første mål og fnyste etter 19 minutter sitt 10. mål for svensk ledelse med 17-5.

Sverige spilte for å forbedre statistikken mer i målrekorden.

Det handler om å ta andreplassen bak det beste Norge for å gå videre til kvartfinalen.

Først torsdag Nederland hadde beseiret Romania 31-30 i en kamp der Romania jobbet seg opp til 30-30, men Angela Malestein scoret vinnermålet 47 sekunder før slutt.

Det er mye som tyder på at Sverige og Nederland, laget som spilte uavgjort i den innledende gruppekampen, ender opp med samme poeng i hovedgruppen og så går laget med best målforskjell til kvartfinale.

Sverige gikk til pause med 21-10 før måljakten fortsatte ut i andre omgang.

– Vi skal forfølge ballen alt vi har og avslutte ledelsen, sa Olivia Mellegård bestemt før andre omgang.

I andre omgang satte Sverige som mål om kun å slippe inn fem. Den planen ble brutt, men fremover fortsatte de gule og blå å score mål.

Da kampen var slutt sto han 55-20 på måltavla og Hagman sto igjen på 19 mål.

– Det er kanskje litt dumt å si, men jeg hadde kanskje en annen situasjon som jeg burde ha satt opp. Men jeg prøvde å holde meg skarp i de fleste avslutningene, sier Hagman uten å virke for skuffet.

Nå må Nederland prøve å ta igjen den svenske målforskjellen, som for øyeblikket er på 73 mål til. Nederland starter lørdagens kamp med Kasakhstan med mer enn 41 mål.

På slutten av kampen ble midtstopper Linn Blohm hjulpet av banen med en fotskade, går det galt kan han gå glipp av kampen mot Norge.

Etter fire VM-kamper Sverige gjør sitt første bytte i troppen.

Keeper Martina Thörn, som med sine 71 redningsrater er best av alle keepere etter tre runder, har forlatt laget i kveld. Hun ble skutt i hodet to ganger under kampen med Puerto Rico.

I den svenske gruppen beseiret Norge Puerto Rico 43-7 i en kamp der keeper Rikke Granlund sto igjen med en utmerket 71 redningsrate.

Lørdag kveld er det Sveriges tur til å møte Norge, hovedrunden avsluttes mandag mot Romania og det er mye som tyder på at jakten på plussmål fortsetter til siste slutt.