Sverige og Norge ønsker å styrke næringssamarbeid og grønn omstilling

I forbindelse med at en rekordstor norsk næringsdelegasjon besøker Stockholm og Gøteborg, kunngjør Sverige og Norge sin felles ambisjon om å øke og styrke lands samarbeid innen handel, næringsliv og grønn omstilling.

Fra 2. til 4. mai besøker den norske kronprinsen og kronprinsessen Stockholm og Gøteborg. Kronprinsparet har med seg næringsminister Jan Christian Vestre og en rekordstor delegasjon på rundt 300 representanter for norsk næringsliv. Det fremgår av en pressemelding.

Besøket fokuserer på hvordan Sverige og Norge kan styrke handelen mellom de to landene og hvordan Sverige og Norge kan samarbeide om å drive den grønne omstillingen.

I forbindelse med besøket kommer en felles uttalelse av den svenske utenriksministeren og nordisk minister Anna Hallberg, den svenske handels- og industriministeren Karl-Petter Thorwaldsson og den norske handels- og industriministeren Jan Christian Vestre. . Erklæringen understreker intensjonen om å styrke svensk-norsk handels- og handelssamarbeid, med særlig fokus på den grønne omstillingen.

– Ønsket om å styrke det bilaterale samarbeidet mellom Sverige og Norge innen handel og grønn omstilling er et viktig budskap. Ikke minst for å skape langsiktige og trygge vilkår for næringslivet i våre grenseregioner. Men også for å kunne tiltrekke flere utenlandske investeringer til våre to land, sa utenrikshandelsminister og nordisk minister Anna Hallberg i en skriftlig kommentar.

– Norge og Sverige har mye til felles og en lang historie med samarbeid. Dette er spesielt viktig nå som vi står overfor store utfordringer som pandemien, men også knyttet til den grønne omstillingen. Det er gledelig å se engasjementet fra norske og svenske bedrifter, sier næringsminister Karl-Petter Thorwaldsson i sin kommentar til pressen.

– Nå starter et nytt kapittel i samarbeidet mellom Norge og Sverige. Vi er enige om å ta en strukturert tilnærming for å knytte næringslivet tettere sammen og utforske mulighetene for i fellesskap å utvikle en grønnere industri og bærekraftig eksport. Vi er mer enn nære og vi er hverandres viktigste forretningspartnere. Sammen er vi sterkere enn noen av oss, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.