Sverige og Norge i slagsmål før skiskytterstafetten i Östersund

Sist sesong vant Sverige stafetten, men samtidig var det Norge som tok hjem stafettgullet i VM.

I forkant av dagens kvinnestafett bød både Sverige og Norge på blandet innsats under de første verdenscuprennene i Östersund.

Men når det kommer til førsteplasser er det jevnt, Hanna Öberg har en og under starten av gårsdagens jakt måtte Mars Olsbu Röiseland opp på det øverste trinnet på pallen.

Det er imidlertid motstridende meninger om hvilket lag som er favoritt til å ta hjem sesongens første stafett.

– Vi er selvsagt favoritter, sier Tiril Eckhoff og får støtte av lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold som trekker frem Olsbu Röiseland som et viktig tannhjul i laget.

– Det er veldig greit å ha en skiløper på topp i jaktstarten. Vi håper det hjelper oss på stafetten, sier Landmark Tandrevold.

Hanna Öberg, som avsluttet gårsdagens jaktstart på sjetteplass, smiler når hun hører nordmennene spille.

– Det virker litt typisk Norge å si det. Jada, Mars vant jaktstarten, men for de andre var det litt tøft, sier Öberg og fortsetter:

– Jeg håper vi kan holde oss høyt, men da vet vi at de vil kreve fire gode distanser og jeg tror det blir en tøff kamp med Norge, Frankrike og Tyskland.

«Sverige må tåle det»

Gårsdagens vinner av jakten i starten, Marte Olsbu Röiseland, går derimot opp mot sine norske lagvenninner og setter Sveriges favoritt på stafetten.

– Sverige er begunstiget og må tåle det. Vi skal jobbe for å slå dem, men vi skal virkelig gjøre vårt beste og gi alt vi har, sier Olsbu Röiseland.

Mona Brorsson mener også at Sverige er favoritten.

– Vi kan ikke gjemme oss under en stol at vi er. Men det er bare kjempegøy. Alle streber etter å være på dette nivået og da må du forholde deg til det som følger i form av favoritter. Vi er nå ytterligere vokst i denne rollen og følte oss komfortable, sier Brorsson.

Sverige stiller med følgende lag: Linn Persson, Mona Brorsson, Elvira Öberg og Hanna Öberg. Norge med: Emilie Kalkenberg, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Röiseland.

Damestafetten starter klokken 12.35.

FOR Å VITE MER: Marerittstart Sverige: «Noe var galt»
FOR Å VITE MER: Han måtte få behandling: «Han var helt hvit i ansiktet»
FOR Å VITE MER: Mangler helt – velg nå å fortelle mørket

TV: Norsk stjerne: «Sverige er favorisert»

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.